![]() |
dostałem uszczelniacze hondowskie
szparag, miałeś rację - honda smaru nie daje. kolo w salonie okazał się niedoinformowany.... Vooytas o jaki smar pytać w sklepie motoryzacyjnym ? |
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...%82oczk%C3%B3w |
- dzięki chłopaki !
|
Po zakupie mojej Afryki przednie koło szumiało.
Luz na zaciskach wyjątkowo mały, w porównaniu z np. tylnym zaciskiem. Po rozebraniu zacisków stan tłoczków był zadawalający, uszczelniacze OK, zacisk "pływał" Czyszczenie zacisków, wymiana płynu, składanie (bez smaru, na płynie) i tak jak poprzednio - trze. Zamówiłem zestaw naprawcze z Larsona, myśląc, że to jednak przez "gumki" tłoki za mało odbijają. To samo od początku, z tą różnicą, że tym razem na smarze. Bez rezultatu. Co może być przyczyną zbyt małego luzowania się klocków? Dodam, że problem dotyczy 2 zacisków przednich. Coś z pompą ham? |
Cytat:
|
Trochę zawsze, ale u mnie ciut za fest. Porównywałem namacalnie na innej królowej.
Chyba trzeba rozkopać pompę |
Cytat:
|
W dalszej części, już nie zacytowanej, właśnie napisałem, że nowe gumki, smar itd.
|
tak, tak, teraz doczytałem ... pod wieczór w sobotę już gorzej widzę ;)
nasmaruj koniecznie cylinderki i tłoczki przed montażem, sprawdź czy po puszczeniu klamki jest przepływ w stronę do zbiorniczka i czy nie masz w nim za dużej ilości płynu. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34. |