Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Archiwum (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=237)
-   -   Hein Gericke Rally II szybkie i pilne pytanie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8031)

e200g_ 11.12.2010 20:28

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 148853)
A jaki przebieg zrobiłeś?

Około 20tys, z racji wykonywanej pracy mało mam czasu na jazdę. Tez uwazam, że odnośnie butów motocyklowych powinno się podawać ile były na nogach w czasie jazdy, a nie ich wiek. Buty używam na asfalcie, chyba, że sytuacja wymaga zjazdu z asfaltu. Jeżeli wychodzę pojeździć w terenie, wtedy zakładam buty do jazdy w terenie.

majo 14.12.2010 18:06

ok dostałem buta dzieki uprzejmości Sołtysa:) dzieki brachu wielkie:) 43 jest super nawet na bardzo grubą skarpetę. Wizualnie bardzo fajny but, ochraniacz na palce również wygląda bardzo solidnie, but dobrze sie trzyma stopy, język z gore-texu (jak zresztą pisaliście) pozwala na przechodznie po dośc głebokich kałużach czy strumieniach:) Co mnie wkurza w tych butach... marszcząca sie skóra po obu stronach od kostki wzdłóżnie w kierunku palców - efekt fałdki( hukowo to wygląda i psuje caly wyglad) po 2 ochraniacz na kośc piszczelową jest "bardzo" symboliczny.

Reasumując ciekawy but do turystyki, w obecnej cenie ciężko coś znaleźć konkurencyjnego z gore-tex em.

Orientuje sie ktoś czy Oxtary Infinity (widziałem u kilku osob) też sie tak rozczłapują na boki??

PawelZDR 14.12.2010 19:36

Tak samo, to jeden i ten sam but.

Sołtys 14.12.2010 19:53

4 Załącznik(ów)
@Majo - niezamaco,drobiazg

...te fałdki, to chyba moja wina - chodziłem w niedopiętych butach. W jeździe to raczej nie przeszkadza. Wg niemieckich "testerów" ochraniacze - w porównaniu do innych tego typu butów - są jak najbardziej OK.

Infinity - to ta sama podeszwa ale nie ten sam but. Nie ma ochraniacza na palce, inny krój i inny układ klamer. Też niezły obów.

Może to niemieckie zestawienie będzie pomocne:

podos 15.12.2010 13:57

Cytat:

Napisał majo (Post 149324)
Co mnie wkurza w tych butach... marszcząca sie skóra po obu stronach od kostki wzdłóżnie w kierunku palców - efekt fałdki( hukowo to wygląda i psuje caly wyglad)

Dzieki ze to nazwałeś po imieniu - dokładnie mi o to chodziło.

Henryk-Knox 18.12.2010 10:19

1 Załącznik(ów)
to jest to zjawisko które zniecheciło do zakupu tych butów , natomiast mierzyłem sidi adventure i takiego czegos nie ma .

majo 20.12.2010 18:28

Panycki tylko bez ciśnienia w obecnej cenie czyli do 650 pln nie znajdziecie moim zdaniem lepszych butów do turystyki. Są wygodne, mają gore tex (wiec powinny wytrzymac 3 dni w deszczu non stop:)) mają ciekawy wyglad i bardzo łatwo się je zaklada. A ta fałdka coż to na pewno nie jest powód aby tych butów nie kupic:)

zgred 17.01.2011 21:53

Czym impregnujecie te HG laćki? Raczej pastujecie, czy może jakiś impregnat?

jun 30.10.2011 18:29

Mam zamiar kupić sobie takie butki Hein Gericke Rallye II GTX i jestem ciekawy opini Majo jak po roku użytkowania wyglądaj buty. Czy warto je kupić.

majo 30.10.2011 22:48

Nie ma pojęcia:) Poszedłem w innym kierunku:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24.