![]() |
Cytat:
|
ok dostałem buta dzieki uprzejmości Sołtysa:) dzieki brachu wielkie:) 43 jest super nawet na bardzo grubą skarpetę. Wizualnie bardzo fajny but, ochraniacz na palce również wygląda bardzo solidnie, but dobrze sie trzyma stopy, język z gore-texu (jak zresztą pisaliście) pozwala na przechodznie po dośc głebokich kałużach czy strumieniach:) Co mnie wkurza w tych butach... marszcząca sie skóra po obu stronach od kostki wzdłóżnie w kierunku palców - efekt fałdki( hukowo to wygląda i psuje caly wyglad) po 2 ochraniacz na kośc piszczelową jest "bardzo" symboliczny.
Reasumując ciekawy but do turystyki, w obecnej cenie ciężko coś znaleźć konkurencyjnego z gore-tex em. Orientuje sie ktoś czy Oxtary Infinity (widziałem u kilku osob) też sie tak rozczłapują na boki?? |
Tak samo, to jeden i ten sam but.
|
4 Załącznik(ów)
@Majo - niezamaco,drobiazg
...te fałdki, to chyba moja wina - chodziłem w niedopiętych butach. W jeździe to raczej nie przeszkadza. Wg niemieckich "testerów" ochraniacze - w porównaniu do innych tego typu butów - są jak najbardziej OK. Infinity - to ta sama podeszwa ale nie ten sam but. Nie ma ochraniacza na palce, inny krój i inny układ klamer. Też niezły obów. Może to niemieckie zestawienie będzie pomocne: |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
to jest to zjawisko które zniecheciło do zakupu tych butów , natomiast mierzyłem sidi adventure i takiego czegos nie ma .
|
Panycki tylko bez ciśnienia w obecnej cenie czyli do 650 pln nie znajdziecie moim zdaniem lepszych butów do turystyki. Są wygodne, mają gore tex (wiec powinny wytrzymac 3 dni w deszczu non stop:)) mają ciekawy wyglad i bardzo łatwo się je zaklada. A ta fałdka coż to na pewno nie jest powód aby tych butów nie kupic:)
|
Czym impregnujecie te HG laćki? Raczej pastujecie, czy może jakiś impregnat?
|
Mam zamiar kupić sobie takie butki Hein Gericke Rallye II GTX i jestem ciekawy opini Majo jak po roku użytkowania wyglądaj buty. Czy warto je kupić.
|
Nie ma pojęcia:) Poszedłem w innym kierunku:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24. |