![]() |
Jako, że na co dzień pracuję z lutownicą i różnymi innymi lutami (nie glutami), stwierdzam z całą stanowczością, że w tej pompce były złamane wszystkie możliwe zasady lutowania na gorąco. Bezpośrednią jednak przyczyną awarii był rrak szczelności pompki, który spowodował zalanie niezabezpieczonej płytki i zwarcie elektroniki.
|
HA! zapewne nieszczelność wynikała z braku gumowego wężyka na tym plastikowym "pipsztuku" na kopółce... tak? psia krew.
a czy to jest jeszcze do odratowania? czy o drugą pompę już wołać a tą zostawić na części? |
Pompa nadaje się do reanimacji. Wężyka być nie musi. W katach niema. Jak ta rurka jest skierowana w dół to przy przejeździe przez kałużę woda się tam nie dostanie.
|
Cytat:
a co zrobić żeby jeszcze ją zmontować. jakich części potrzebuję i jak to zrobić? z góry dzięki szanownym bambusom;) |
na tym króćcu z dekielka powinna byc podłączona rurka spustowa prowadzona pod motocykl. Kable też mają uszczelkę Zbadaj dokładnie uszczelnienie dekla i korpusu, byćmoze trzeba odbudować kryzę na ktorej jest uszczelka.
|
najpierw daj komuś kto troszkę zna się na elektryce niech podłączy do źródła prądu i sprawdzi czy pompa pracuje
jak tak to: - zamów płytkę od R2D2 - daj komuś władającemu lutownicą do zamontowania - uszczelnij - zamontuj Wersja uproszczona to wyślij to wszystko do R2D2 a odeśle ci pompę gotową do zamontowania (wiem że niektórzy tak robili) |
O :) i tak zrobię. zaraz skontaktuję się z "ArTu"
...i później od razu zamontuję gumowy wężyk ;) |
Cytat:
|
Cytat:
lutownica, damskie stringi. Rurki, węże oraz płytki gumki, kable i trytytki Oto problem jest Podosa, Ja mam spokój, wiatr we włosach Bom do mojej cud Afruni zamontował se Mikuni Pompę mi napędza wiatr a Podosa trafia szlag:at: |
:bow:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:33. |