![]() |
Widzę tu jeszcze jedną wadę. Normalnie jak jadę i chcę spojrzeć co dzieje się za mą, po prawej stronie, głowę skręcam w kierunku prawego lusterka i na odwrót. W tym kasku / lustereczku aby zobaczyć co się dzieje za mną z prawej strony, musiałbym głowę skręcić w lewo. Jak dla mnie jest to bardzo duża wada tego wynalazku.
|
Cytat:
Takie rozwiązanie niesie jednakże ze sobą pewna niedogodność. Otóż wyobraźmy sobie drogę na której jest n pojazdów, a każdy porusza się z prędkością v(n-1)+1 czyli większą niż pojazd jadacy za nim. Dzieki temu odległośc między pojazdami stale rośnie. Jakkolwiek jest to bezpieczne, sympatyczne, kolorowe oraz ogólnie godne i sprawiedlwie to rodzi pewien zasadniczy problem. Problem ów polega na tym, że któryś kolejny pojazd zacznie poruszać sie szybciej od prędkości światła, a jako że fale radiowe rozchodzą się z podobna prędkościa to zwyczajnie zacznie odbierać coraz to starsze audycje w dodatku od końca. Stąd juz tylko krok do zaawansowanej choroby psychicznej :dizzy: No chyba że nie słucha radia. Wtedy wszystko ok. Zdrowia :hello: |
cos jak Blekitny Grom;-))))))))))))
|
Cytat:
|
Reevu
http://reevu.co/ (filmiki na dole strony)
Z czystej ino ciekawości, ktoś miał to na głowie? Jakieś wrażenia? |
Ja miałem na głowie i wolę lusterka. Niewiele widać w tym wizjerze bo jest wąski i trudno ocenić odległość od obserwowanego obiektu.
|
Produkt się nie przyjął. Wielki, ciężki. W mojej opinii niebezpieczny. W lusterku niewiele widać, a cały czas dekoncetruje i odciąga wzrok. Prezentujemy to na kursie nauki jazdy na zajęciach sklepowych. Ciekawostka i tyle.
|
Dzięki za spostrzeżenia!
(@ admin: dzięki za przesunięcie tematu) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:06. |