![]() |
teraz kumam.
Jeśli tak to znaczy, że jest normalnie. zaślep ten przewód, podepnij paliwo bezpośrednio pod gażniki ( opadowo ) i na jazdę próbną. |
Ok. dzięki za pomoc. Tak z ciekawości czymś grozi nie zaślepienie tego przewodu? Poza nierówną pracą oczywiście.
|
Przy ekstremalnej długiej jeździe z obciążonym silnikiem np wypalenie zaworów wydechowych, lub jeśli wolisz może być wypalona dziura w tłoku.
|
Kazik, czy to samo mogę mieć jak zrobiłem bez korka od odmy na dystansie 1300km z przelotową 120 kmh..? Jak zatkałem to mi obroty spadły lekko...
|
Ciekawa perspektywa :)
sprawdzę czy to pompa sprawia problemy. Jeśli tak to ląduje facet. |
Cytat:
Chyba, że mówisz o odpływie z Air - boxu, jeśli tak, to wyjęcie korka, na pewno zakłóci skład mieszanki i pozwoli wlecieć pewnej ilości syfu do naszego silnika. Jednak wężyk od podciśnienia znajduje się za gaźnikiem, więc robi mega chlew, a spust, jest z Air-boxu jest przed gaźnikami, więc jedynie co omija to filtr powietrza. Jeśli po wyjęciu korka, była dość duża zmiana w pracy silnika, proponuję sprawdzić filtr powietrza. Co do pompy, to kup sobie jakąś pompę od choćby CBR, ZZR. one raczej mają niskie przebiegi. i na allegro do wyjęcia za 100 zł. |
Dzięki Szparag, nie wyraźnie napisałem ;) Chodziło mi właśnie o odpowietrzenie airboxu, to które kończy się przewodem koło zębatki.
Co po samej pompy to od 3 lat latam na pompie z ZX9 i sobie chwale. Sprawia wrażenie wydajniejszej :Thumbs_Up: |
Myślę, że po prostu ma mały przebieg :), tzn, miała :)
|
Cytat:
|
U mnie jednak winna jest pompa (podciśnieniowa Mikuni). Wsadzić jakąś inną podciśnieniową czy kupić Faceta?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:49. |