![]() |
Styki w mojej pompie wyglądały jako tako a i tak w Rumuni przestała pompować . Dobrze że woziłem zapasową .
|
Styki muszą być czyste. Jak ktoś jeździ przez głębokie brody powinien sprawdzać czy woda nie dostała się do pompy. W końcu to tylko zwykłe styki.
|
A doszczelnienie tego silikonem to byłaby profanacja?
|
Jeśli jak w ruskim zegarku to tak , wpuści wodę ale już nie wypuści.
Odpowietrzenie służy też wentylacji , szczelnie zamknięte spowoduje wytrącenie się wilgoci przy skokach temperatur np. zimą i styki zgniją. Zainstalowany wężyk ma ograniczyć dostęp wody a puszczać powietrze. Oczywiście potrzeba matką wynalazku , zrób doszczelnienie pojeździj po pas w wodzie potem otwórz po paru miesiącach i zdaj relację czy patent działa. |
3 Załącznik(ów)
To i ja pozwoliłem sobie na podpięcie po temat, proszę o Waszą opinię odnośnie kondycji styków. Niedługo wybieram się na długą (5k) wycieczkę i muszę wyeliminować wszystkie "możliwości" .
|
Gdzie lecisz Wojtek?
|
To lepiej je zmień.
|
Asia lecę do północnej Szkocji, co do styków to już mam zestaw naprawczy więc wymienię dla pewności.
|
Kurcze ciekawe jak u mnie w pompie styki wyglądają? Drugi rok już jeżdżę i tam nie patrzyłem :-)
|
Jeszcze jedno pytanie, bo z R2D2 się nie mogę skontaktować - czy ktoś jeszcze ma na zbyciu te płytki stabilizujące?
Pozdrawiam. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40. |