![]() |
Rolka powertape ;>
|
Ja jako ,że jestem chirurgiem, to oprócz narzędzi w wiekszości powyżej wymienionych, wożę również podstawowy zestaw chirurgiczny do drobnych zabiegów. Nie jest tego zbyt dużo, ale musi być sterylne i nie obijać się z innymi gratami. Bywało,że szyłem rozbite głowy w warunkach polowych czy morskich, na szczęście nie swoje. Każdy musi mieć swoje hobby...
|
A ktoś ma patent jak skombinować antybiotyk/ antybiotyki? Zawsze mnie to zastanawiało, a jak wiadomo są tylko na receptę. Idziesz do lekarza, mówisz, że jedziesz na Syberię i profilaktycznie potrzebujesz dwóch opakowań Rulid'u na zapalenie oskrzeli? :confused:
|
Cytat:
|
Cytat:
Warto poradzić się lekarza zainteresowanego medycyną podróży. Zwykle 2 antybiotyki, na górną :convulsion: i dolną :eek: część ciała. Dlaczego Rulid ? |
Ciekawy artykuł na temat pakowania Sowizdrzał popełnił: http://www.travelmoto.pl/porady/przy...ac-co-zostawic
|
Witam! Mam Pytanie dla obeznanych. Mam wiekową 22 lata rd04. Jadę na jeden moto na razie do Gruzji Armenii i raczej najdalej od ludzi, ale chodzi po głowie Mongolia.. jakie części zapasowe jest sens zabrać.. Mając na uwadze fakt że nie będzie komu pomóc w żaden sposób. Regulator, naprawczy pompy łożyska kół, linki, szprychy, kable itp. wiadomo... chodziły mi po głowie części bez których stanę na amen: centralny amor (dość opakowany + plecak), prądnica? Sprzęgło sprawdzić? Wymienić czy zabrać tarcze? Jest sens? czy to skrajnie durny pomysł? Co mieć ze sobą jak jest się w czarnej d.. samemu?
|
Cytat:
|
Na szybko to wiem! ;) Pytanie o czarna d.. Bo sprzęt trochę ma, około 120kkm a na nowe nie wymienię np. amora i prądnicy bo chyba nie ma sensu taka inwestycja! I tu Pytanie jak się przygotować nie młodym sprzętem da daleką wyprawę?! Chyba że to odpowiedź.. trochę gratów, przegląd i naprzód! ;)
|
mam taką samą rd04 i polecam się nie martwić i za wiele nie wymieniać bo jak coś pracuje już tyle lat to te pół roku jeszcze wytrzyma :)
bież tylko standard regler pompe itp. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:03. |