Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Jak głęboko powinny siedzieć gumy z airboxa na gaźnikach ?? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5804)

DANDY 01.03.2010 22:09

Cytat:

Napisał pku (Post 104137)
Chłopy - a co to jest:

http://larsson.pl/?c=r&no=MzQ1MTIwOQ==&bid=104515

może przedłużka która by nas leczyła ??

bo jakoś nie widziałem takiego cuda w oryginale przy rozbrajaniu...

króćce które łączą gaźnik z głowicą ;) na przedłużkę raczej się nie nada , a gumy dolotowe wsadź do ciepłej wody a potem trochę rozciągnij ewentualnie suszarką do włosów podgrzej (nie opalarką !) same wskoczą

paku 01.03.2010 22:17

Cytat:

Napisał DANDY (Post 104141)
króćce które łączą gaźnik z głowicą ;) na przedłużkę raczej się nie nada , a gumy dolotowe wsadź do ciepłej wody a potem trochę rozciągnij ewentualnie suszarką do włosów podgrzej (nie opalarką !) same wskoczą

Wszystko było sprawdzane, nawet jak wskoczą (chociaż jeden ) to za 5min wyskakują kurczą się do poprzedniego rozmiaru.

Na głowicowe to trochę za krótkie coś mi się tak wydaje.

DANDY 01.03.2010 22:24

Cytat:

Napisał pku (Post 104142)
Wszystko było sprawdzane, nawet jak wskoczą (chociaż jeden ) to za 5min wyskakują kurczą się do poprzedniego rozmiaru.

Na głowicowe to trochę za krótkie coś mi się tak wydaje.

na zdjęciu tylko tak wygląda
jak Ci się kurczą to trzeba stale pieścić i pielęgnować :D
w takim razie wymień te gumy na nowe 221+223zł :Sarcastic:

Artuditu 01.03.2010 23:13

a te larssonowe króćce można założyć jeśli w moich siedzi pierścień dławiący? Nie wiem czy siedzi ale wiele na to wskazuje. Rozbiorę niebawem to zerknę
.

paku 02.03.2010 00:36

Cytat:

Napisał Artuditu (Post 104156)
a te larssonowe króćce można założyć jeśli w moich siedzi pierścień dławiący? Nie wiem czy siedzi ale wiele na to wskazuje. Rozbiorę niebawem to zerknę
.

Jakbyś rozbierał to zmierz proszę porządnie średnice dolotów i gaźników /góra i dól/ coś trzeba wymyśleć na te gumy. Ja nie pomierzyłem a już jakoś to załatałem i nie chciałbym znowu rozbierać.

podos 02.03.2010 08:47

nie wolno dawac zadnego smaru wspomagającego - bo spada.
Nie wolno zakrecać tego za mocno - kilka obrotów dosłownie - do pierwszego oporu - jak za mocno to też spada.

Cytat:

Napisał Artuditu (Post 104156)
.

pierscien wyciąć
larsonnowe pisali chliopaki ze bardzo slabej jakosci.

Rychu72 24.11.2010 13:03

Odgrzewam, bo za parę dni będę nakładał airboxa i pewnie też się napoce, mimo, że zima na dworze.
Co myślicie o takim patencie, żeby na króćce z airboxa przed nasadzeniem na gaźnik naciągnąć np. kawałek (odcinek np. 10 cm ) dętki i zaciągnąć trytką. Potem nasadzić króćce airboxa ile się da, zakręcić opaskę i na to naciągnąć tą dętkę (która wcześniej była podwinięta na króću) i też zaciągnąć trytką. Myślę, że nawet gdyby zeskoczyły króćce to dalej będzie w miarę szczelnie.
To taka moja wydumka i wszelką krytykę przyjmuje na klatę. Walcie.

Jaro-Ino 22.03.2011 13:59

Odświeżę temat bo ostatnio w RD04 bawiłem się z tym 2h po czym skapitulowałem i na drugi dzień założyłem w 15 minut. Kanał łączący gaźniki z airboxem ma kreski, a króćce mają listki ze szczerbinką. Jak to się zgra to powinno pasować. Ale ja zostawiłem luźne i przekręcałem dopasowując. Smar nie jest dobrym rozwiązaniem, ale olej silnikowy jak najbardziej. Nawet jak ścieknie to nic się nie stanie, a daje idealny poślizg do zakładania tego ustrojstwa.

samul 22.03.2011 14:25

No to dolaczam do grona nie-wiedzacych :haha2:

Poprzednio dalem rade. Tym razem z Mateuszem, Hubertem, dobrymi radami Damiana i dopingiem Majkiego dwa dni probowalismy i teraz jest zalozone "po japonsku", czyli jako-tako :(

Az wyje o jakas przedluzke!

Misza 22.03.2011 14:39

Także, polecam sposób z 2 posta w tym temacie. Nadal u mnie to spełnia swoje zadanie. Metaloplastyka i drutownictwo ale działa

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:59.