![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Na głowicowe to trochę za krótkie coś mi się tak wydaje. |
Cytat:
jak Ci się kurczą to trzeba stale pieścić i pielęgnować :D w takim razie wymień te gumy na nowe 221+223zł :Sarcastic: |
a te larssonowe króćce można założyć jeśli w moich siedzi pierścień dławiący? Nie wiem czy siedzi ale wiele na to wskazuje. Rozbiorę niebawem to zerknę
. |
Cytat:
|
nie wolno dawac zadnego smaru wspomagającego - bo spada.
Nie wolno zakrecać tego za mocno - kilka obrotów dosłownie - do pierwszego oporu - jak za mocno to też spada. Cytat:
larsonnowe pisali chliopaki ze bardzo slabej jakosci. |
Odgrzewam, bo za parę dni będę nakładał airboxa i pewnie też się napoce, mimo, że zima na dworze.
Co myślicie o takim patencie, żeby na króćce z airboxa przed nasadzeniem na gaźnik naciągnąć np. kawałek (odcinek np. 10 cm ) dętki i zaciągnąć trytką. Potem nasadzić króćce airboxa ile się da, zakręcić opaskę i na to naciągnąć tą dętkę (która wcześniej była podwinięta na króću) i też zaciągnąć trytką. Myślę, że nawet gdyby zeskoczyły króćce to dalej będzie w miarę szczelnie. To taka moja wydumka i wszelką krytykę przyjmuje na klatę. Walcie. |
Odświeżę temat bo ostatnio w RD04 bawiłem się z tym 2h po czym skapitulowałem i na drugi dzień założyłem w 15 minut. Kanał łączący gaźniki z airboxem ma kreski, a króćce mają listki ze szczerbinką. Jak to się zgra to powinno pasować. Ale ja zostawiłem luźne i przekręcałem dopasowując. Smar nie jest dobrym rozwiązaniem, ale olej silnikowy jak najbardziej. Nawet jak ścieknie to nic się nie stanie, a daje idealny poślizg do zakładania tego ustrojstwa.
|
No to dolaczam do grona nie-wiedzacych :haha2:
Poprzednio dalem rade. Tym razem z Mateuszem, Hubertem, dobrymi radami Damiana i dopingiem Majkiego dwa dni probowalismy i teraz jest zalozone "po japonsku", czyli jako-tako :( Az wyje o jakas przedluzke! |
Także, polecam sposób z 2 posta w tym temacie. Nadal u mnie to spełnia swoje zadanie. Metaloplastyka i drutownictwo ale działa
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:59. |