![]() |
to jeszcze zapytam czy deflektor znajdujący się mniej więcej na wysokości wzroku nie rozprasza i nie przeszkadza w czasie jazdy?
|
nie rozprasza i nie przeszkadza. przynajmniej mnie.
|
Mam szybę MGG turystyczną kupioną na allegro za 150 pln. Miałem MRA turystyczną, tyko się rozwaliła podczas wtrącenia mnie do rowu. MRA była szersza, lepiej chroniła barki i nie odnosiło się wrażenia, że zaraz się rozwali. MGG wygląda ładnie, jest zgrabniejsza, ale dość wiotka i poniżej 3500 obrotów wpada w znaczne wibracje.
Miałem natomiast okazję przejechać parę dni temu prawie 1000 km pożyczoną supertenerą ze standardową szybą i po raz pierwszy z rozrzewnieniem wspomianałem turystyczną MGG. |
Cytat:
|
Cytat:
|
mógłby ktoś zapodać aktualnego maila pod kórym można złapać Kubę?
|
W temacie deflektor by kuba powinien być adres do biura kuby, tam cza walić.
|
niestety, kontaktu brak, pisałem na oba maile i na gg
|
Cytat:
Cytat:
a może po prostu zadzwonić? dane są na afrimapie |
Wrażenia z pierwszej jazdy z wysoką szybą MGG + deflektor od Kuby: jest o wiele lepiej, niż bez deflektora, ale to układ poprawny do wzrostu chyba około 180 cm. Jak się jakoś pozginam, to jest nieźle. Przy odpowiedniej pozycji głowy (oczy 5 cm nad krawędzią deflektora) mogę jechać z otwartą przyłbicą z prędkością rzędu 90-100 km/h. Ogólnie jest ok. łeb nie powinien boleć nawet przy dłuższych przelotach.
Jak wiele spraw w życiu - kwestia przywyknięcia. ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:00. |