![]() |
Adam, co byś doradził z terminów wiosennych na wypach do Tunezji w ok. 7~10dni tam. Czy np marzec jest już dość ciepły w nocy..?
|
Przy dzisiejszych anomaliach pogodowych , nie można mieć pewności , co do pogody patrząc na statystyki . Spotkałem się często z stwierdzeniem, że najlepszy okres na wyjazd , to przełom października-listopada , oraz marca i kwietnia , jeśli chodzi o południe to styczeń-luty . Osobiście byłem w styczniu , lutym i marcu i nie spadła w tym okresie kropla deszczu , na pustyni od stycznia do lutego są największe przymrozki , za to w dzień temperatura dochodzi do +30 . Na innych obszarach różnice temperatur , są znacznie mniejsze .
|
marekw, ładny opis i fajne fotki. Ale ja mam plana wybrać się na moto lżejszym o 100 kg, bez plecaczka i kufrów za to na terenowych oponach. I omijać asfalt!
|
EndriuZet do MarkaWu - czytam, czytam, dawaj dalej z tym pisaniem ...
|
Z tym Markowym pisaniem to ja zrobie porzadek, bo tu normalnie jakas zmylka odchodzi. Lepi chce jechac i wszystkuo mu jedno gdzie byle bylo w miare cieplo a tu w srodku robi sie marokanskie pomieszanie z tunezyjskim poplataniem. Wyciagam Markowe pisanie do osobnego watku.
|
Skopiowalem tam tez posty dotyczace Tunezji. Pozniej przeczyszcze ten watek z tunezyjskich nalecialosci. Tunezje kontynuujcie prosze w nowym watku, a marokanskie rozwazania trzymajcie tu...
|
:Thumbs_Up:
|
no to moze nas byc duzo w Tunezji ja chce sie wybrac w kwietniu
|
Starczy piasku dla wszystkich :)
|
Lepi, dajemy do Tunezji..? koniec marca początek kwietnia jak Adaś pisze...?
MarekW spoko relacja i miłe foty !! :Thumbs_Up::) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:58. |