![]() |
Moto z wyspy zawsze są pognite - jak nie są, to wyjątek, który ... Swego czasu w jednym egzemplarzu CBR tylną ośkę wybijałem dwu-kilowym młotkiem. Sam miałem Sprinta 955 z licznikiem w milach, gdzie ośki kiwaka po za tym, że nie dało się normalnie wyciągnąć, to zeżarte do cna. Powietrze przesycone solą.
|
Cytat:
|
To nie jest reguła, koleżka ma Crosstourera z wysp gdzie nie ma żadnych objawów jak tu piszecie
|
Wyspa mała nie jest może jeden trzyma nad oceanem inny w środku , jeden na dworzu drugi w garażu z dbaniem też różnie.
Pewnie stąd różnice. |
Uderz w stół...
A honda odpowie 6-letnią gwarancją na motocykle. https://www.advrider.com/honda-annou...nded-warranty/ |
Polecam zapoznać się z warunkami gwarancji oraz obszerną listą wyłączeń.
Dwa z nich (dotyczące tematu korozji) poniżej: 9) jakichkolwiek uszkodzeń lub pogorszenia stanu Motocykla wynikających z upływu czasu (np. naturalne blaknięcie pomalowanych lub powlekanych powierzchni, łuszczenie blachy, korozja oraz inne naturalne pogorszenie stanu Motocykla); 10) jakichkolwiek uszkodzeń lub pogorszenia stanu Motocykla spowodowanych pęknięciami, złamaniami lub uszkodzeniami na skutek mrozu, utleniania lub korozji; |
Warunki gwarancji już nie raz były dowodem, "że klient to cymbał i można go dymać" w rozumieniu korpo.
|
Częściowo zgadzam sie z kolegami którzy twierdzą że motocykle z UK sa w kiepskim stanie. Troche to wina klimatu, a trochę użytkowników, którzy nie dbają o sprzęty chodziaż wielu z nich jeździ co dziennie do pracy.
|
Mam pytanie od strony mycia motocykli.
Czy zauważyliście negatywny wpływ, na przykład korozję niektórych elementów, powstającą w skutek częstego używania myjek bezdotykowych z agresywną chemią? |
Często myję motor na samoobsługowych i nie zauważyłem tam żadnej chemii agresywnej, to z autopsji przeszło 15lat i trzeciego motoru. Tak wiem są agresywne chemie ale na myjkach dla ciężarowych i widzę efekty-tragedia co potrafi zrobić taka chemia z lakierem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:31. |