![]() |
Jeśli naciąg łańcucha staje się takim problemem że trzeba kupować "specjalistyczne" urządzenia to naprawdę jest niepokojące.
Albo inaczej jakiś pomysłowy koleś widząc narastającą nieporadność użytkowników, wymyśla cudowny osprzęt i robi kasę na tych nieporadnych. Widać że szkoleń z marketingu nie przechodził to by lepiej opisał i dużo drożej sprzedawał , i tak by łykali. Tak, nabijam się bo to dla mnie niezrozumiałe co się dzieje jak ludziom dwie lewe ręce powyrastały , to jak by napompować koła jechać do autoryzowanego serwisu jeździć.....no bo mają specjalne powietrze , specjalny pistolet no i specjalne przeszkolenie. Nie , nie każdy musi wszystko umieć , to oczywiste ale bez przesady.... nawet najprostszych rzeczy? Ciągle widzę tą nieporadność dookoła , to smutne. Tylko niech nikt się nie urazi , każdy robi po swojemu i jak uważa. Wystarczy trochę chęci....no tak ale jak jej nie ma...to już inna sprawa. |
Chyba nie znasz pojęcia wygoda
|
Wygoda - przedsionek zgnuśnienia. Oczywiście, niektórych stać, żeby robił to ktoś inny. Tak podobno powinna funkcjonować gospodarka.
|
To też zależy od człowieka, jeden ma chrapkę do tego, inny zaś nie. Mój dobry kolega chciał się nauczyć mechaniki, zrobił sobie szkolenie w Wawie, ma chęci i jest zmotywowany ale za cholerę mu to nie idzie, nie jest to jego mocna strona i koniec. Jak samemu nic się nie umie to niestety, wtedy przychodzi taki kolega ze "sprzętem do naciągania łańcucha" i taki kowalski bez wiedzy to może ogarnąć, za sprawą kieszeni :) Dla mnie też to jest trochę dziwne, żeby mieć motocykl i nie umieć naciągnąć łańcucha, sprawdzić stan oleju czy nabić wiatru w koła. To pytanie co z autem? Z płynem do spryskiwaczy też jechać musi do ASO bo nie wie jak maskę otworzyć? Ale chociaż gospodarka funkcjonuje jak kolega wyżej napisał.
|
Ustawić luzy zaworowe.... o panie, ale do naciągania łańcucha jest apka na telefon. Nie wiem jak to działa, ale instalujesz, odpalasz i wpisujesz jaki ma być luz na łańcuchu i samo się ustawia:haha2:
|
ale to urządzonko tylko pomaga szybk ustalić właściwy naciąg bez upieprzania się smarem, naciąganie toinna para kaloszy, akurat nie potrzeba do tego filozofii, tylko odpowiedni klucz i potem klucz dynamometryczny
|
Kaźmir zjadło CI jedną literę
NIE potrzebna ""apka"" a Łapka i trochę ""pomyślunku"" ciał |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:56. |