Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Układ elektryczny i zapłonowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   RD04 akumulatory padaja jak muchy (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40545)

Soltys 29.06.2021 10:41

Byle by wałek był zdrowy, reszta to pierdoły :D

keraj37 29.06.2021 12:52

Cytat:

Napisał Soltys (Post 739070)
Byle by wałek był zdrowy, reszta to pierdoły :D

No moj walek jakos w dobrym stanie jest na szczescie - moze pierdolki ale motocykl uziemiony drugi raz, a dopiero go kupilem :D

Soltys 29.06.2021 13:54

Ja nie dawno robiłem serwis, przy okazji też poleciał mi regulator, akumulator, filtry, oleje, trochę instalacji, pokleiłem połamany plastik, dorobiłem sobie torby na gmole, założyłem ładowarkę do telefonu.
A teraz jak na nią wsiadam to tylko mordka mi się cieszy.
Porobisz wszystko i zobaczysz że babcia Ci się odwdzięczy :at::at::at:

keraj37 29.06.2021 18:39

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Soltys (Post 739089)
Ja nie dawno robiłem serwis, przy okazji też poleciał mi regulator, akumulator, filtry, oleje, trochę instalacji, pokleiłem połamany plastik, dorobiłem sobie torby na gmole, założyłem ładowarkę do telefonu.
A teraz jak na nią wsiadam to tylko mordka mi się cieszy.
Porobisz wszystko i zobaczysz że babcia Ci się odwdzięczy :at::at::at:

No wiadomo, daje frajde jak sie ma pewnosc na czym sie jedzie - dlatego podstawowe rzeczy trzeba samemu robic :)

Udalo mi sie "naprawic" problem:
Załącznik 107882

Odpialem, przedmuchalem styki i bardzo dokladnie zapiolem.
Teraz napiecie sie wacha miedzy 12.9V - 13.5V

------------------------
A tutaj dla zabawy jak to po ugotowaniu zly aku mi sprzedali wymiarowo, ale pasowal gdy dlugosc zamienic na wysokosc - jezdzic jezdzilem :D
Załącznik 107883

Soltys 29.06.2021 19:35

To jeszcze ta druga biała prostokątna kostka, bo tam się dopiero dzieje i przy okazji tą czerwono zieloną też należało by wyczyścić:Thumbs_Up:

keraj37 29.06.2021 19:38

Cytat:

Napisał Soltys (Post 739120)
To jeszcze ta druga biała prostokątna kostka, bo tam się dopiero dzieje i przy okazji tą czerwono zieloną też należało by wyczyścić:Thumbs_Up:

A widzisz, dzis to zrobie - nie mniej napiecie jest okay teraz :)

dawid8210 29.06.2021 21:56

A pod zbiornikiem paliwa masz kostkę od stacyjki. Jak się bawić to się bawić:D

keraj37 29.06.2021 22:10

Cytat:

Napisał dawid8210 (Post 739136)
A pod zbiornikiem paliwa masz kostkę od stacyjki. Jak się bawić to się bawić:D

Nie no, nie chce mi sie tego monstrualnego baku sciagac - zreszta kluczykow nie zgubilem nie musze hackowac stacyjki :)

Dubel 30.06.2021 06:53

Cytat:

Napisał keraj37 (Post 739141)
Nie no, nie chce mi sie tego monstrualnego baku sciagac - zreszta kluczykow nie zgubilem nie musze hackowac stacyjki :)

Raczej chodzi o to ze tam tez warto zajrzec podczas prac konserwatorskich przy elektryce. Tylko pelny i skrupulatny serwis zapewni Ci bezproblemowe uzytkowanie, bys nie musial zakladac nowych postow w dziale warsztat z zapytaniem o pomoc :)
Zrob to dobrze raz, a bedziesz mial wiele korzysci. Bedziesz cieszyl sie z jazdy, zaozczedzisz sporo kasy i zawsze dojedziesz do celu.

keraj37 11.08.2021 22:32

Odkopie ze wstydem moj watek.

Regler padl jeszcze raz (o ile wogole przeczysczenie stykow go naprawilo) i zagotowal na smierc znowoz nowy aku.

Byloby okay wymienic tylko aku, ale padly prawie wszystkie zarowki i pare bezpiecznikow (10A i 20A).

Udalo mi sie wszystko zrobic oprocz jednego:
Kontrolki rezerwy zolty i czerowny nie pali sie co prawda na max ale tak jakby wpol.
To rozprzasza gdyz w ciemni wydaje sie ze jade na oparach.

Co moze byc przyczyna?
Dzieki.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:37.