Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Wydech Huzar - kto w woj. lubuskim? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40069)

Lucky Luke 22.04.2021 10:32

Osobiście nie miałem ani jednego, ani drugiego.
Za to słuchałem i jeździłem rd07 i drz z huzarem i w ogóle nie podobała mi się barwa , pierdziało zamiast basowego dudnienia. Natomiast niedawno na podlaskim kolega jeździł nową t700 z huzarem i to już brzmiało całkiem spoko.
Osobiście do africy założyłem Arrow Dakar replica z homologacją i jestem mega zadowolony , z DBkilerrem ma brzmienie takie jakiego szukałem (jest ładny bas i nie drze się jak głupi) , bez jest ogień z dupy ;) africa chodzi jak HD :)

Kolega miał crf250L z daminatorem , brzmienie okropne , nie dało się za nim jechać, strasznie to darło japę.

Dubel 22.04.2021 11:07

Cytat:

Napisał Mhv (Post 730762)
Trudno się z tym nie zgodzić.
Z drugiej strony wolno każdemu kupić co mu się podoba. Oby miał świadomość i informację wcześniej z czym to się wiąże.

Cytat:

Napisał dubel (Post 730700)
Czy warto czy nie warto musisz ocenic sam.

Dlatego umiescilem koncowy dopisek ;)

matjas 22.04.2021 14:52

Cytat:

Napisał Lucky Luke (Post 730772)

Kolega miał crf250L z daminatorem , brzmienie okropne , nie dało się za nim jechać, strasznie to darło japę.

oni kompletnie nie wiedzą jak zrobić skuteczny db korek. miałem w DR350 ten niby bardziej skuteczny to IMO obciach z tym było wyjechać na wieś...
dopiero zrobiłem trochę korektę i można było bez wstydu wyjechać poza bramę.
bez korka DRka tak się darła, że poza garażem jak to odpalałem dla próby - od razu był opierdol od małżonki.

m

steve69 22.04.2021 20:48

Cytat:

Napisał barthez (Post 730619)
Pany,
przymierzam się do wymiany komina. Rozważam Huzara, który zbiera tu na forum pozytywne opinie. Jest może ktoś z woj. lubuskiego, zachodniopomorskiego, żeby podjechać, posłuchać, pogadać?
Gorzów Wielkopolski +100km promień

Trzeba coś spawać czy możliwa wymiana samodzielna w standardowym garażu?

Ty się odezwij do mnie, mam huzara. Motura odkopałeś?

ziutek2002 23.04.2021 07:03

Cytat:

Napisał Lucky Luke (Post 730772)
Osobiście do africy założyłem Arrow Dakar replica z homologacją i jestem mega zadowolony , z DBkilerrem ma brzmienie takie jakiego szukałem (jest ładny bas i nie drze się jak głupi) , bez jest ogień z dupy ;) africa chodzi jak HD :

Potwierdzam :)

midro 23.04.2021 15:00

Jakiś czas temu zamontowałem Huzara do T7. Zrobiłem około 400km z jednym-końcowym DB kilerem, ładnie to brzmi i tylko na wysokich obrotach mocno drze ryja. Dzisiaj zdemontowałem cały układ i zamontowałem drugi-wewnętrzny DB kiler. Pięknie to brzmi, wcale nie głośniej od oryginału i jest taki ładny stonowany bas. Nie jestem zwolennikiem głośnych wydechów i tak jak jest zostawię. Jestem zadowolony. Moim zdanie brzmienie tego wydechu w dużej mierze zależy od charakterystyki silnika.

D4wid 23.04.2021 15:13

Lucky Luke jest szansa na wrzucenie filmiku na YT żeby wszyscy mogli posłuchać brzmienia?

Lucky Luke 23.04.2021 15:53

Cytat:

Napisał D4wid (Post 731015)
Lucky Luke jest szansa na wrzucenie filmiku na YT żeby wszyscy mogli posłuchać brzmienia?

Raczej bez szans bo zacząłem renowację africy , po 29 latach się jej należy :D
W przyszłym sezonie dopiero .

Dubel 23.04.2021 16:13

Arrow Dakar replica jest zajebisty!

Matey 23.04.2021 16:26

Zamówiłem właśnie do trampka tego Huzara dłuższą wersję. Po weekendzie dam znać czy było warto.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:25.