![]() |
Mam araia i to najwygodniejszy kask ever, dla mnie.
Co do przylegającego pinlocka, fakt - przylega. Oddałem na gwarancji, coś tam pokombinowali. Na razie jest ok. Natomiast shoei ciśnie od góry, ale go ugniotę. Te same rozmiary M. Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka |
@konrade to jest to same miejsce, które zaznaczyłem, tyle, że pod materiałem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kiedyś dostałem z Shoie testówkę i mnie uciskała. To chłopaki poszli do drugiego pokoju napie.... konkretnie. Mówili to nie jest widok dla klienta, ale mówili, że robią to gumowym młodkiem od glazury:) Jeżeli ciśnie to śmiało możesz walić oczywiście nie w kask tylko w wyściółkę. W SHoi jest tak, że do każdego rozmiaru masz 3 rozmiary wyściółki i zmiana rozmiaru też pomaga. |
Cytat:
Dokładnie pinlock w arai cokolwiek by się nie robiło zawsze parował i złośliwie w polu widzenia. Całkowicie niedostosowany do montażu słuchawek również |
Z pinlockiem w Arai też miałem problem, męczyłem się i dokładnie jak napisał Radiolog, zawsze parował na środku przed oczami. Już się miałem poddać, ale kupiłem nowe pinlocki (mam dwie szyby), założyłem i........., cud. Nie kręcąc kołkami udało się za pierwszym razem. Nie wiem, może to kwestia samych pinlocków? Co do słuchawek, mam Cardo i słuchawki umieszczone we wgłębieniach w boczkach, nie mogę narzekać, montaż bezproblemowy.
|
Oryginalny pinlock, który daje arai wraz z kaskiem jest do dupy. Po pierwsze jest za ciasny, po drugie to jest gorsza wersja pinlock 70. Kupiłem pinlock 120 i jest ok. Dokupiłem kolejny, tym razem protectint i też jest ok. Przylega na całym obwodzie
Sent from my SM-G980F using Tapatalk |
Możesz też kupić mniejsze policzki do X4.
https://www.motoin.de/Kaski/Akcesori...ml?language=pl |
Problem że jak ciśnie to z reguły w baniak a nie w policzki.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:47. |