![]() |
Cytat:
Pozdro, Piotr |
Oranżowy laser. W 4ride brałem.
|
W tym modelu airoh ma też wersje 100% carbon. I to w kolorach
Np: https://airoh.pl/pl/p/KASK-AIROH-COM...ON-REDBLUE/167 |
Zysk na wadze prawie żaden a strata dla portfela dotkliwa.
|
Lekki kask
........
|
Już zamówiony na przymiarkę do sklepu kask Airoh COMMANDER ma być na środę. Jak będzie pasował to biere :) polatam opiszę swoje wrażenia a jak nie to szukam dalej.
|
|
Cytat:
Tłumaczenie (napisy) masakra totalnie nie na temat. Nie wyłapałem co mówi z minusów na temat kasku. |
Mam commandera, przejeździłem w nim cały poprzedni rok.
Nie zgadzam się z tym że jest słaba wentylacja i że to "zimowy" kask. Jest lekki, w miarę cichy jak na ten rodzaj kasku. Co ważne dla mnie, w porownaniu do poprzednich kasków nie wpada w dziwne wibracje i drgania przy prędkościach przelotowych. Minusy ode mnie: blenda mogłaby być trochę ciemniejsza (ale to dla mnie), i daszek trochę krótki więc czasami nie spełnia wogóle zadania. Kupiłbym jeszcze raz bez zastanowienia bo za tę cenę to jest super. |
Niestety chyba wszystkie blendy słabo przyciemniają.
Parę lat temu blenda była dla mnie must have w kasku. Poszedłem na przymiarki kasków w słoneczny dzień i stwierdziłem, że przyciemnienie było ledwie na poziomie akceptowalnym. Na pewno nie zadawalajacym. Kupiłem ostatecznie kask bez blendy w komplecie z drugą ciemną szybą. Na dłuższe wypady brałem dwie szyby bo zapasowa dobrze wpasowywała się w kształt tank baga. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:36. |