Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Marecki KCH - na Koniec Europy (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=39138)

fassi 21.02.2021 23:06

No dobra. Podróz podróżą. A gdzie czas na dzidę tszode i najepke?

MareckY 21.02.2021 23:15

Cytat:

Napisał fassi (Post 719099)
No dobra. Podróz podróżą. A gdzie czas na dzidę tszode i najepke?

Wszystko uwzględnione w planie. Co kilka dni jazdy, dzień lub dwa postoju.
Generalnie założenie mam takie, że ma być bez napinki. Jak mi się będzie dobrze jechało to się zrobi 800, 900 1000 kilosów, zalezy hak wyjdzie.
Jak będzie słabszy dzień albo trafię jakąś fajną miejscówkę to może wyjśc tak, że postój będzie po 150. Chciałbym, żeby nie było to nabijanie kilometrów, tylko frajda z jazdy i podróży.

Emek 22.02.2021 09:14

To jest bardzo, bardzo ambitny plan mimo, że na papierze nie wygląda.
Będę kibicował.
Jak lecisz sam rozważ czy nie warto wyposażyć się w lokalizator.

MareckY 22.02.2021 19:24

Cytat:

Napisał Emek (Post 719131)
To jest bardzo, bardzo ambitny plan mimo, że na papierze nie wygląda.
Będę kibicował.
Jak lecisz sam rozważ czy nie warto wyposażyć się w lokalizator.

Szczerze mówiąc to zastanawiałem się nad tym , bo faktycznie atakuję sam.
Tylko chyba by trzeba było z jakiejś firmy co się zajmuje takimi rzeczami, a nie jakieś tanie coś. Będę musiał rozeznać temat. Chyba, że ktoś ma już jakieś doświadczenia??

Emek 22.02.2021 20:12

Spot lub inreach. Można wypożyczyć.

MareckY 22.02.2021 20:39

Cytat:

Napisał Emek (Post 719237)
Spot lub inreach. Można wypożyczyć.

Zerknałem na to co poleciłeś.
Spot nie powiem, żeby był przystępny cenowo biorąc po uwagę wypożyczenie na 3 miesiące hehehehhee.
Garmin już lepiej miesięcznie, ale urządzenie dodatkowo trzeba dokupić. Chyba, że znajdę do wypożyczenia gdzieś.

Emek 22.02.2021 21:05

Nie polecam. Podałem to co znam. Mam oba urządzenia. Spota chętnie sprzedam a inreacha mogę pożyczyć jak nie będzie kolizji z moim wyjazdem. W razie czego na forum nawet pożyczysz.

MareckY 22.02.2021 21:20

Cytat:

Napisał Emek (Post 719245)
Nie polecam. Podałem to co znam. Mam oba urządzenia. Spota chętnie sprzedam a inreacha mogę pożyczyć jak nie będzie kolizji z moim wyjazdem. W razie czego na forum nawet pożyczysz.

Rozumiem, że Garmin lepiej daje radę??

Odnośnie pożyczki to jak nie wykombinuję innej opcji to będę się uśmiechał :D

Emek 22.02.2021 21:23

Trudno mi to ocenić. Garmin jest spięty z nawi a tak miałem do wożenia 2 urządzenia. Jakbyś potrzebował to daj znaka. Coś się wymyśli.

MareckY 22.02.2021 21:33

Cytat:

Napisał Emek (Post 719253)
Trudno mi to ocenić. Garmin jest spięty z nawi a tak miałem do wożenia 2 urządzenia. Jakbyś potrzebował to daj znaka. Coś się wymyśli.

No pod kątem navi to właśnie inreach też by mi lepiej leżał, bo mam Zumo XT. Zegarek też Garmina z opcją wysyłania wiadomości SOS przy glebie, ale nie wiem czy to by się dało z inreachem spiąć.
Jak nic nie ogarnę to po prostu kupię i tyle.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:26.