![]() |
wiesz, nie twierdzę, że ma tam być kilogram... mówię po prostu o posmarowaniu, jakby taki film na powierzchni stworzyć z wazeliny.
|
Cytat:
A jak wiemy, miękka i elastyczna guma która nie stwardniała lub nie pęka w wielu zastosowaniach jest po prostu...lepsza :) Tyczy się opon, membran i paru innych życiowych rzeczy ;) |
Miesiąc temu zamieniałem na OEM-owe zabieraki w siódemce. Nic nie smarowałem. Na końcu trzeba było tylko użyć trochę siły, żeby ostatnie 2-3 mm doszło. Nie wiem czy wazelina techniczna będzie miała wpływ na te zabieraki. To element, który cały czas jest narażony na działanie sporych sił. Trochę czułości i się powinno zmieścić bez :)
|
wystarczy woda z mydłem lub płyn do naczyń, smaru/oleju nie powinno się stosować na te gumy
|
to tylko dodam, że po zmianie tych gum na nowe czuć wyraźną różnicę przy ruszaniu, zniknęło takie szarpnięcie, które się czasem pojawiało, więc chyba warto było je wymienić.
|
ile Wam wytrzymuję te gumy ? u mnie zamiennik tourmax nawet 20.000 nie wytrzymał i znowu jest luz ok 5mm na zębatce w osi obrotu.
Kupowanie nowego zestawu jest bez sensu. Może OEM są lepsze... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:22. |