![]() |
Od chyba 30 lat wiadomo, że jeśli pompa w Afryce jeszcze nie padła, to padnie, i na 99,9% będzie to w najmniej właściwym momencie. Moja pierwszy raz zrobiła to o 4 rano kiedy śmigałem wkoło komina, ale bałem się zadzwonić do kogokolwiek o tej porze, a po wymianie stycznika, umarła po raz drugi w Maramureszu. Po co się oszukiwać?
|
pytanie jak czesto pada pompa FACET...
|
Cytat:
- jeździmy w terenie (mała prędkość, przegrzewający się silnik), - zatrzymujmy się na krótko, bo np czekamy na kogoś - odpalenie, kilkaset metrów jazdy i KTM gaśnie, nie chce odpalić, i dopiero po 15-20 minutach odpala i jedziemy dalej. Sytuacja powtarzała się. Przy sprzedaży została wstawiona oryginalna i z tego co wiadomo, nowy użytkownik nie spotkał się już z takim problemem |
ja znam jeden przypadek bardzo szybkiego padniecia Faceta w AT. instalacja byla OK. drugi Facet na to samo miejsce chodzi od lat do dzis.
|
W Afryce zakładałem faceta w 2011 albo 2012. Hybz czy dalej tam jest?
|
na sieci znalazlem pompy z dalekiego wschodu identyczne jak asortyment Facet. pytanie czy chlopcy jak wielu przed nimi jyz tylko nie brenduja takich produktow :(
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...536f51d917.jpg
Za 20 zł :) biorę na zapas |
no wlasnie o tym pisze :( nie jest tajemnica ze wiele renomowanych firm zeby sie ratowac finansowo poszlo ta droga :( dobre juz bylo...
|
Cytat:
|
Też myślałem nad Facetem, jednak ostatecznie kupiłem Mitsubishi. Od oryginalnej pompy przełożyłem gumowe mocowanie i bez rzeźbienia zamontowałem jak fabryczną. Wadą Faceta jest to, że działa po przekręceniu kluczyka w stacyjce i jeśli chcesz coś pogrzebać jedynie na włączonym zapłonie, a nie koniecznie na uruchomionym silniku, Facet wciąż pompuje paliwo. Oryginał podaje paliwo dopiero w momencie rozruchu silnika. Pompa jest na alle... za 335 zyla.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:32. |