![]() |
Mam oryginalne plastikowe kufry hondowskie o aerodynamice szafy gdańskiej, czy jadę z z 1, 2 czy 3-ma nie ma znaczenia. Prędkość też nie ma znaczenia, żadnej shimmy nie odczułem. Opony jeszcze fabryczne Battlaxy Adventurecross
|
Ta shimmie to najpewniej wynik niedokładnie równej opony, w dokładnie wyżej przytoczonym zakresie prędkosci, tyle ,że w KTM.
Po zmianie na progresywny damper i niewielkim zwiększeniu tłumienia, shimmie nie ma. Uważam, że to dobry pomysł zarówno na asfalt, jak i na offa. |
U mnie występowało shimmy przy niektórych prędkościach (już nie pamiętam jakich) do czasu wymiany opon z fabrycznych na obecne.
|
Fabryczne miałeś Karoo Street czy inne? Co założyłeś?
|
No dobra, ale w sumie temat jest o amortyzatorze skrętu do CRF1000/1100 a nie o shimmy ;) To jaki amor skrętu będzie pasował do 1100? Bo widziałem te Scott's ale tylko do 1000. Podejdzie ten sam?
|
Cytat:
Amor skretu kasuje shimie , więc to jest dalej w temacie . Rozważ hyperpro, bo połowa ceny scotta, efekt podobny, a jedyna niedogodność w hyperpro, ze nie możesz regulować tego w czasie jazdy |
Cytat:
|
Cytat:
Moim zdaniem amor jest taki sam wszędzie, potrzebne jest dedykowane mocowanie. |
Tak, ale występują dwa rodzaje. Tak jak Majster załączył zdjęcia w pierwszym poście. Myślę o tym drugim bardziej a on chyba musi być dedykowany. Ale dzięki za wskazówkę. Sprawdzę to :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:55. |