Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Rukka Roughroad, kurtka/spodnie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34149)

Emek 05.02.2021 13:18

Cytat:

Napisał aadamuss (Post 716881)
Faktycznie to chyba będzie ROR - ciekawa kieszeń z tyłu, nigdy nie miałem i może się przydaje.

Może i się przydaje ale jak napchasz tam szpeju to nie jest wygodnie i trudno się zasunąć. Ja tam wkładałem membranę jak miałem ciuchy od BMW.

bukowski 05.02.2021 13:53

Cytat:

Napisał nabrU (Post 716878)
Sa tez szerokie nogawki z dlugim suwakiem po bokach aby spokojnie mozna bylo zalozyc jakies buty sypu Sidi ADV z klamrami i objac je nogawka.

Na to trzeba uważać. Tylko długość nogawki C3 w moim przypadku była kompatybilna z Sidi ADV.

nabrU 05.02.2021 14:07

Cytat:

Napisał bukowski (Post 716887)
Na to trzeba uważać. Tylko długość nogawki C3 w moim przypadku była kompatybilna z Sidi ADV.

Też zakupiłem spodnie dłuższe czyli C3 😀 choć ja używam butów Forma Adventure

Melon 05.02.2021 16:56

Śmiem twierdzić że to zmodyfikowany Roughroad bo krój i kieszenie.A zmodyfikowany bo laminat. Miałem ror i to ujnia bo się wygląda jak w worku po pyrach.Co do rozmiarówki kurtki to brać rozmiar mniejszy niż się nosi, spodnie przedłużane.

nabrU 05.02.2021 17:23

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 716910)
Miałem ror i to ujnia bo się wygląda jak w worku po pyrach.

Ujnia bo się wygląda źle? Ja myślałem, że patrzymy na własności użytkowe, funkcjonalność itp, a wygląd jak w worku to zależy od rozmiaru. Jak się wzięło za duży, to pretensje tylko chyba można mieć do siebie. Wyraźnie pisze w opisie ROR, że to taki krój aby buzer czy ortezy można było pod spód założyć. Równie dobrze można by powiedzieć, że w Badlandsie tez się wygląda jak w worku...

Poniżej ROR w akcji. Czy rzeczywiście gość wygląda jak w worku na pyry pozostawiam Wam do oceny:

Emek 05.02.2021 17:31

W Badlansie się wygląda jak w worku na pyry jak się nie ma budowy typowego amerykanosa. Ciężko rozmiar dopasować. Może podobnie jest w Rukka. Badlands mam portki. Pas pasuje, długość pasuje a wyglądam dalej jak w worku na pyry. Kurtka Klima z serii Badlands dla mnie nie do dopasowania. W L wyglądam jak debil, w M ciut mniej ale znów rękawy mam za krótkie. Z drugiej strony M z Carlsbada pasuje idealnie. Trzeba mierzyć.

Melon 05.02.2021 17:38

Nabru wyluzuj ,no mi się nie podobała i dlatego miałem ją dwa dni.:D Ta Roughroad ma krój dopasowany i przy dwu stówach nic nie trzepocze ale ja tylko po czarnym śmigam. A tak po za tym terażniejsza rukka to tylko nazwa stara(chinol) a z jakością i materiałami to mogę porównać z moim 15to letnim uvexem. A twierdzę tak bo mam też 12letnią rukkę.

nabrU 05.02.2021 17:41

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 716917)
Nabru wyluzuj ,no mi się nie podobała i dlatego miałem ją dwa dni.:D T

Ja wyluzowany jestem :D

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 716917)
Ta Roughroad ma krój dopasowany i przy dwu stówach nic nie trzepocze ale ja tylko po czarnym śmigam.

I tu zawarłeś sedno sprawy. Chciałeś ROR-a na drogę, a to nie zasadnicze przeznaczenie tego zestawu, stąd twoje rozczarowanie.

Rukka w porównaniu do Klima jest definitywnie bardziej "europejska" w kroju. Ale np. przy mojej charciej budowie :) (179cm i tylko 65kg) mam spodnie Rukka ROR rozm. 48C3, 2 kurtki Rukki: Airider rozm. 48, ale Cosmic już 46. Tak jak pisał Emek: trzeba mierzyć i tyle.

aadamuss 05.02.2021 19:50

To Rukka chińska już jest czy szyją w Chinach?

Melon 05.02.2021 21:39

Na metce napisano że zdjełano w czajna:mad: Po roku używania tylko po czarnym i z poszanowaniem mogę stwierdzić że to nie fińska rukka tylko chińska podróbka.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29.