Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kuferki Jakie ? - oto jest pytanie ??? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34046)

muszel72 19.01.2019 14:08

Już żałuję, że kupiłem H&B ale chyba tych HD w zeszłym roku w maju jeszcze nie było do ATASa

Melon 19.01.2019 14:32

Cytat:

Napisał concer (Post 620657)
Panowie wiem, że to dla was banalne pytanie, ale ja jestem kompletnie zielony . Czy stelaż pod kufry boczne i płyta pod centralny są to rzeczy uniwersalne, czy kupuje się je dedykowane do danego producenta kufrów.

Wsumie każdy producent kufrów ma swój system stelaży i mocowań.:dizzy:

Novy 19.01.2019 14:41

Cytat:

Napisał concer (Post 620657)
Panowie wiem, że to dla was banalne pytanie, ale ja jestem kompletnie zielony . Czy stelaż pod kufry boczne i płyta pod centralny są to rzeczy uniwersalne, czy kupuje się je dedykowane do danego producenta kufrów.

Nie są to uniwersalne rzeczy. Każdy producent ma swoje zasady i sposoby mocowania kufrów - zaczepy, zapinki, bolce, zatrzaski, itp.
Ale może być tak, że różne kufry Givi (pojemności) pasują do jednej i tej samej płyty centralnej bądź stelaży bocznych.

Możesz natomiast mieć kufry boczne jednej firmy i zupełnie innej firmy kufer centralny.

wildschek 19.01.2019 16:42

No swietne te kuferki wyczytalem tez na ich stronie ze scianki sa solidne o grubosci 2 mm..

Dario 20.01.2019 21:29

Cytat:

Napisał wildschek (Post 620368)
Melon1968. chyba w tym kierunku pojde GIVI wygladaja profeska ..a co do soli nie sa biale drogi wygladaja sucho i czarno ale dzis juz nie dalem rady moze jutro nawine pierwsze km ..

Ja do mojej ATAS kupilem GIVI TREKKER OUTBACK 48+37+ centralny 42 l. Wyglądają bardzo solidnie - stelaż, budowa kufra, zamki, system mocowania itp. Poprzednio w GS-e miałem oryginalne BMW i te GIVI wyglądają bardzo podobnie - mam tylko nadzieję, że będą podobnie trwałe. Jedyna "wada" jest taka, że moto jest megaszerokie - przeciskanie się w korkach będzie raczej trudne.
Jak dalej będziesz zainteresowany givi to mogę podesłać Ci kilka fotek.

Lukhor 21.01.2019 20:38

Cytat:

Napisał Dario (Post 620859)
Ja do mojej ATAS kupilem GIVI TREKKER OUTBACK 48+37+ centralny 42 l. Wyglądają bardzo solidnie - stelaż, budowa kufra, zamki, system mocowania itp. Poprzednio w GS-e miałem oryginalne BMW i te GIVI wyglądają bardzo podobnie - mam tylko nadzieję, że będą podobnie trwałe. Jedyna "wada" jest taka, że moto jest megaszerokie - przeciskanie się w korkach będzie raczej trudne.

Wszystkie akcesoryjne są takie szerokie?

wildschek 24.01.2019 10:20

Cytat:

Napisał Dario (Post 620859)

jezeli nie sprawi to problemu to podeslij kilka fotek jak to wyglada na sprzecie i poza nim dzieki

MUTT 24.01.2019 11:09

a ja ostatnio Apduro oglądałem ... mają kilka zalet :
- ten sam producent - robi też STELAŻE -dzięki temu wszystko pasuje
- kufrów mają kilka wymiarów , w tym centralne
- dodatkowo systemy mocujące - płyta , zapięcia itp
- jest możliwość drobnych zmian ..
- torby , paski , zamki - mają do swoich kufrów
- oferują pomoc w naprawie swoich wyrobów / po wypadku /
- kufry są z 2 mm. blachy , więc ważą trochę więcej , ale są o wiele sztywniejsze ..
- Firma Polska z okolic Krakowa
uważam , że WARTO zapoznać się z tą ofertą ...
ja się zdecydowałem :Thumbs_Up:

-

wildschek 24.01.2019 11:37

Cytat:

Napisał MUTT (Post 621403)
a ja ostatnio Apduro oglądałem ... mają kilka zalet :
- ten sam producent - robi też STELAŻE -dzięki temu wszystko pasuje
- kufrów mają kilka wymiarów , w tym centralne
- dodatkowo systemy mocujące - płyta , zapięcia itp
- jest możliwość drobnych zmian ..
- torby , paski , zamki - mają do swoich kufrów
- oferują pomoc w naprawie swoich wyrobów / po wypadku /
- kufry są z 2 mm. blachy , więc ważą trochę więcej , ale są o wiele sztywniejsze ..
- Firma Polska z okolic Krakowa
uważam , że WARTO zapoznać się z tą ofertą ...
ja się zdecydowałem :Thumbs_Up:

-

Hejo , jakis namiar a jak cenowo to wyglada ?

Ok znalazlem ich strone , nie sa zle ale cenowo nie naleza do najtanszych , w sumie za : stelaz + zestaw montazowy + kufry +/- 3000,00 to w tej cenie mozna wyszarpac GIVI ze stelazem //.

MUTT 24.01.2019 12:24

Cytat:

Napisał wildschek (Post 621410)

Ok znalazlem ich strone , nie sa zle ale cenowo nie naleza do najtanszych , w sumie za : stelaz + zestaw montazowy + kufry +/- 3000,00 to w tej cenie mozna wyszarpac GIVI ze stelazem //.

- znacznie taniej - skontaktuj się z nimi
- dużym plusem Apduro jest " wycięcie " stelaża na tłumik / wąsko /
- wykonanie - o wiele bardziej " pancerne " niż Givi
- porównywalne z Wunderlich , Trax ... ale cena 1/2
ja wybrałem Apduro - nie jest to moja firma :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:23.