![]() |
Cytat:
Śrubki wydają się oryginalne |
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie jest lżejsza, poręczniejsza...po przesiadce z 7ki na 3-ke czuć różnice- 7ka jest taką cieżka krową a na 3-ce czuję sie jak na rowerze..no i 3-ka ma to coś :D P.S. nadal nie wiem czemu śrubki tak wytarły obudowe, zabezpieczenie zębatki ogranicza jej ruch na zewnatrz wiec nie powinno to miec miejsca nawet gdyby założona była złą stroną |
3 Załącznik(ów)
Nie wiem jak w 3ce ale w 7ce mam pod plastikiem jeszcze taką blaszkę zabezpieczajacą która odsuwa plastik i raz zalożylem bez i orało po plastiku.
A co do osadzania to daje fotę dla niepewnych nowej zdawczej i zabezpoeczenia pana hondy. Tego nie da się źle zrobić. Wciecie od strony silnika niby ma kształt zabezpieczenia ale i tak nie wejdzie a tym bardziej sie nie obróci. Ciekawe po co ono jest? |
Że da się odwrotnie to pewne, bo jak widać w watku niektórzy tak zakładali (fakt że trzeba się nagimnastykować albo lekko ściać gumę na rogu)
|
Tylko jaki sens to ma? Wymieniałem tez prowadnice na wachaczu i odwrotnie założona zebatka by ja zcinała łańcuchem.
Pytanie mam inne. Jak naciagać lańcuch przy zębatce z gumą? Przy luzie książkowym łańcuch sporo odstaje od zębów przez tą gumę... |
guma sie wyrobi do pewnego stanu i bedzie dobrze
|
A nie brakuje takiej metalowej podkówki zabezpieczającej łańcuch?
|
Cytat:
I teraz można powiedzieć amen :D |
To mylące wycięcie od strony wewnętrznej na oryginału służy jedynie dla tego żeby nie zawulkanizowac gwint podczas produkcji.
Zabezpieczenie powinno być montowane od strony "płaskiej" |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:57. |