![]() |
Wczoraj jadąc do Zabrodzia po S8 w ulewie dało radę. Na miejscu za to na polu, w piachu itp było mega. Bujanie pomału zmniejsza się. Podoba mi się ta opona
|
Najgorsza opona jaką miałem na asfalt ,za to robi w terenie.
Tu nie ma kompromisu , to nie jest opona uniwersalna. Cholernie wyje na asfalcie. |
Lucky Luke i to jest chyba dobre podsumowanie. Jak ktoś chce bardziej uniwersalną to E09 trzeba brać, jest dużo lepiej na asfalcie (chociaż na mokrym też kijowo)
|
Ok wiadomo że to nie uniwersalna opona i o to nie pytam także nie ma co zmieniać tematu. Chodziło mi o to czy to norma że tak buja. Okazuje się że tak jak nowa to buja nią na asfalcie jak i w terenie. Teraz jest już lepiej i poza asfaltem cholernie fajna jest
|
Upuść powietrza i przestanie bujać.
|
Emek zmienialem 1,5-2,5 i było to samo. Przejechałem już jakieś 350kmi jest dużo lepiej
|
Ja jechałem do Szynszylla na niskim ciśnieniu całkiem nieświadomie i nic nie bujało (kapeć założony nowy). Jurek zauważył że luftu mało i dopompowaliśmy. W efekcie pojawiło się bujanie.
|
Miałek kilka C02 zawsze z czerwonym paskiem czyli najtwardszą mieszkanę - czy ta opona występuje też z zielonym i żółtym paskiem? Może to jest przyczyną, że u jednych buaj a u drugich nie.
|
Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
a no właśnie. Bo ja powiem, że jakiegoś bujania na asfalcie nie zauważyłem. Tylko ja miałem C02 bez żadnego paska i chyba nawet Emek na ukrainie sprawdzał czy jest homologacja i na mojej jest, czyli że dopuszczona do ruchu. To może te z paskami są inne mieszanki i takie zjawisko wystepuje?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40. |