![]() |
Powrót do przeszłości :)
|
Jakiś czas temu byłem w delcie i powiem tak .... Nie urywa. Zajęło to 3 dni. Dojeżdżamy do Tulczy , nocleg, rano na statek, kilka godzin rejsu, ladujemy w Sulinie, organizacja noclegu(pokoj w bloku), spacer po mieście, zjedzenie NAJGORSZEJ ryby, browarki, wjazd na inne mieszkanie niż to co wynajeliśmy, pobudka bladym świtem, rejs powrotny, pakowanie motków, wyjazd z Tulczy.
Delta może być fajna próbując ja eksplorować na kolach widzieliśmy plynac troche ludzi biwakujących przy brzegu |
Nie ma za bardzo możliwości eksplorowania delty dunaju na kołach... Drogi szybko się urywają lub a tereny są bardzo bardzo nieprzejezdne. Tam tylko łódeczka.
|
Cytat:
cenna uwaga,może lepsze będzie pożyczenie łódki? |
Nie pamiętam dokładnie ale wychodziła jakaś chora kassa
|
Ja pamiętam dokładnie - wychodziła chora kasa. Za to po ukraińskiej stronie już normalnie, haraszo.
|
Czy jadąc od zachodu od Austrii przez Węgry i północną Rumunię jest cos ciekawego po drodze? Jakaś fajna trasa,atrakcja? Tsk zeby w ramach dojazdu bylo ciekawie.
|
Myku bój się Boga Germańcu o Tokaj i Maramuresz to nie łaska zahaczyć?
|
Taki jest tez plan ale ze to dojazd a nie cel wycieczki więc nie zjade calej okolicy. Nie wszystko naraz. Tak wiec chce dojechac do Mołdawii jakaś ciekawa trasa. Ndpewno zadne offy gorskie nie wchodza w grę. Pop prostu ktoredy fajnie dojechac do Mołdawii?
|
Jest jedna droga...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:42. |