Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Sześć miesięcy w siodle - przygodę czas zacząć (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3148)

Lewar 22.04.2009 11:09

Powodzenia na trasie.
Zastanawiam się czy nie będziecie mieć problemów z przekroczeniem granicy Azerskiej z wizą ormiańską.
Potwierdzam, że wszyscy odwiedzający Iran, z którymi rozmawiałem rozpływają się na temat gościnności mieszkańców.
A zwyczaj, że kobieta podąża za swoim mężem nieco z tyłu powiniem być stosowany w całym cywilizowanym świecie.
Tak, tak, po trzykroć tak:)

klanol 22.04.2009 12:19

Byliśmy w Azerze z wizami Ormiańskimi i problemów nie było. Tzn problemów na granicy, o reszcie lepiej nie mówić :(

kamil 22.04.2009 13:22

powodzenia:-)))) tzrymamay kciuki zeby wszystko sie udalo z Chinami i Tybetem!!!no i ten Iran, ale probujcie jeszcze gdzies w innym konsulacie..pozdro

Ola 22.04.2009 16:22

Cytat:

powodzenia:-)))) tzrymamay kciuki zeby wszystko sie udalo z Chinami i Tybetem!!!no i ten Iran, ale probujcie jeszcze gdzies w innym konsulacie..pozdro
Hej Kamil - fajnie że się odzywasz, bo zawsze mam okazję tylko z Izą powymieniać maile. Dzięki za pamięć. Trzymajcie sie tam w drodze. My Wam bardzo kibicujemy. Kto wie, może się jeszcze gdzieś na szlaku spotkamy.

Cytat:

Byliśmy w Azerze z wizami Ormiańskimi i problemów nie było. Tzn problemów na granicy, o reszcie lepiej nie mówić :(
No właśnie bardzo mnie zmartwiło to co napisałeś Jurkowi o Azerbejdżanie.... W takiej sytuacji miejmy jednak nadzieję, że dostane ten Iran.

Pozdr

PARYS 22.04.2009 16:37

Olu,
A wiesz co by jeszcze było fajne?
Jak by się Jurek podzielił szczegółami przygotowania pojazdów.
To by było na prawdę fajne.

Ola 22.04.2009 16:53

Cytat:

Napisał PARYS (Post 55231)
Olu,
A wiesz co by jeszcze było fajne?
Jak by się Jurek podzielił szczegółami przygotowania pojazdów.
To by było na prawdę fajne.

Szczerze mówiąc juz o tym rozmawialiśmy - bo chciałam też taką wzmiankę zrobic u nas na stronie (coś takiego jak "ściągawka"). Udało mi sie troche przydatnych info zamieścic na tematy papierowo - organizacyjne, ale tematy stricte techniczne niestety mnie przerastają... na razie mamy totalne urwanie głowy przez ostatnie dni (poza wyprawą musimy sie jeszcze wynieść z mieszkania i cały czas pracujemy), ale jak tylko trochę "emocje trochę opadną" to na pewno coś naskrobiemy. W ostateczności będę Jurka wypytwywać o wszystkie techniczne szczegóły przy długich wieczorach pod namiotem i przeniesiemy to "na papier".

Od razu powiem, że w kwestiach technicznych dużo cennych wskazówek i rad dał nam Rambo, Podosek ("jazda na wysokościach"), Adaś z Olek Motocykle Warszawa i Marek Godlewski z ProMotora (który zajął się nami naprawdę "po ojcowsku" - z resztą sam objechał świat dwa razy, także wie o czym mówi). Co do trasy w Azji Centralnej to swoją wiedzą i doświadczeniem podzielił się z nami Sambor. Naprawdę wiele osób pomogło nam przy przygotowaniach do wyprawy, za co WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJEMY :):):). To super miłe i budujące uczucie, że można na Was liczyć.

PUFF 22.04.2009 17:13

Trzymamy kciuki. Powodzenia!!

Zoltan 22.04.2009 20:03

no ładnie poprzeczka znowu idzie w górę, jeszcze trochę i o wyjeździe na 2 tygodnie wstyd będzie wspominać ;)

Bawcie się dobrze :D i wracajcie cało :oldman:

! ! ! P O W O D Z E N I A ! ! !

podos 22.04.2009 21:08

Aha, i jeszcze życzę Wam , na nawet żądam, żebyście nie zostali klientami naszego afrykanskiego banku części.

rambo 22.04.2009 21:49

Spoko, druga afryka z asistansem jedzie aż do końca Turcji :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:53.