![]() |
Mam K-750, miałem Urala M-63. Przesiadka z rusa na japonię to masakra ale w drugą strone to jest jeszcze ciekawiej. Ogólnie co byś nie robił z tym sovietem i ile kasy byś nie wpier.. to radość grzebania w nieskończoność w g..nie jest bezcenna. Nie to żebym miał coś przeciwko, bo Kasza ma u mnie dożywocie, ale znam przypadki smutnych rozczarowań.
|
ja mam kaśkę którą remontowałem długo i z kilkoma poprawkami, potrafi krwi napsuć ale mimo wszystko emkę jeszcze bym dokupił ;)
|
:) Może zrobimy Afrykański zlot ruskich boxerów
|
Czemu nie. Tylko żeby jakoś nie daleko było. A propo chińskich gaźników PZ to u mnie na ciepłym coś wolnych nie trzyma.
|
Generalnie na sovieta złapałem bakcyla po kupnie Iza 49, wciągnąłem się w ten motocykl, później jeszcze dokupiłem 2 iże 49.Taka dalekosiezna inwestycja;)i wiem jak to drenuje budżet. Jest problem ze znalezieniem db.czesci a Iż to tylko prosty 2T.Wiec zabawa z takim bokserem to już hobby exlusive:) Dzięki za odpowiedzi.z tematu boksera póki co rezygnuje.ps widziałem ogłoszenie o emie i gość napisał że sprzedaje bo ten motocykl przerośl go finansowo.
|
Mówią że taniej bawić się dziś w bmw niż w emkę :)
Niektóre rzadkie części do emy osiągają kosmiczne ceny |
Cytat:
|
Dobrze zrobiona emka jest fajna tyle że dobrze zrobić to trzeba zapłacić prawie tyle co za bmw z tych lat. Pamiętam czasy kiedy można było kupić oryginalną M-72 sprawną z papierami za 2,5 tys. Kolega za 2 tys kiedyś kupił urala m 61 Irbit z przebiegiem kilka tys. km, wszystko dziewicze jeszcze było i oryginalne. Ehh, rozmarzyłem się :)
http://databikes.com/imgs/a/c/z/f/j/...1959_1_lgw.jpg p.s. jednak u niego to był M62: http://www.kolyaska.pl/m62_a.jpg |
U mnie w Żyrardowie jest spora grupa fanów radzieckich boxerów - rózne kombinacje silnikowe - Kumpel np ma MW z silnikkeim od R75 sahara - jak ktos oglądał polski film Ciało to ten motocykl.
Większość wstawia już nowsze silniki r80/r100 ( czasami reszta nie wytrzymuje :D). Sam też w latach 80/90 przerabiało sie urale czy mki na czopery - koło od syrenki te sprawy - kiedys to się kupował za przysłowiową flaszkę :) Miałem też M72 kupione za grosze w oryginale i z braciakiem MW750 dolnozaworowe - z blokada napędu. Ten ostatni był chyba najlepiej wykonanym ruskiem jakiego mieliśmy - każda śrubka miała l bitą gwiazdę . Obecnie czasami się przymierzę do któregoś motocykla kolegów - trochę czasami zatęsknię - ale jak pomyśle o kosztach i wiecznym grzebaniu - szybko mi przechodzi :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:01. |