![]() |
Cytat:
|
To ja powiem tak dla sprawdzenia można zdjąć fajkę z jednej ze swiec i odrazu motor zmieni charakterystyke pracy - ale i tak chodzi ładnie - tylko zaczyna drżeć/wibrować delikatnie. Każdy może sprawdzić sam bo świeca po lewej stronie jest porzecież dobrze dostepna.
Faktycznie zdublowane świece dają dobry efekt - czy był zamierzony czy nie. Przy XTZ 750 jak wypadnie 1 świeca to praktycznie koniec jazdy, na początku brak mocy i potworne drgania a potem z zimnego jest nie do odpalenia a jak sie uda to strzela aż miło. nie na darmo Afryka to falgowe/wzorcowe rozwiązanie motoryzacyjne. |
Jest jeszcze mały plus , mając działające tylko po jednej zawsze da się wrócić.
Jako że AT została przewidziana do wypadów dalekiego zasięgu to zastosowanie 2 świec zdecydowanie jej w tym pomaga. |
Cytat:
Aby wrócić jak padną świece wystarczy wyminic te które są dobrze dostępne - a po 1 na cylinder jest dostępne bez koniczności rozbierania motocykla. za to 2 nastepne .... ja mam uspawany specjalny klucz oby rozbierać jak naj mniej a i tak trzeba wykonac niezłą gimnastykę z chłodnicą i zbiornikiem paliwa. |
Wiecie co mi to się te pojęcia za uboga / za bogata zawsze pierniczą bo nie wiem czy za uboga w paliwo czy za uboga w powietrze :dizzy:
|
Uboga to za mało paliwa a za bogata to za dużo paliwa w stosunku do powietrza a konkretnie do optymalnego składu który zapewnia najlepsze spalanie mieszanki.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:20. |