![]() |
Proponuję trenować. Ja za pierwszym razem też przyszczypnąłem detkę. Teraz bez problemu zmieniam, touranca, tkc80, c 02, cross competition, Pirelli scorpion.
Dakara nigdy nie robiłem, ale trening czyni mistrza. Najważniejsze są łyżki obecnie używam dwóch yato do opon niskoprofilowych i nic innego nie chcę. |
Najważniejsze to jest odpowiednie ułożenie opony na obręczy podczas zakładania. Czyli trening:D
|
Trzeciego kotleta odgrzewam, ale tylko po to, zeby wazystko bylo na swoim miejscu dla potomnosci :)
Czy wie ktos czy E09 jest dostepna w ogole w 140/80-17 w wersji nieDakar? Zarowno w PL jak i DE wszystko to dakary. Na stronie mitasa niby normalna wersja wystepuje... |
kiedyś była na pewno, bo na tym właśnie jeździłem.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Pytalem w Mitasie i dalej jest normalnie dostepna. Znalazlem tez 2 sklepy, ktore ja maja. Co ciekawe, po wykresach cen widac, ze wbrew pozorom zima to nie sezon na kupowanie opon do moto, bo ceny sa wyzsze o ok 10-15% jak w lecie.
Inna kwestia: jak sie ma Dakar do zwyklej E09 w kwestii trakcji itp? To, ze jest twarda i ciezka w zakladaniu to juz wiem ;) |
To w zasadzie taka sama opona tyle ze twarda co zmienia sposob jej zuzycia na roznych podlozach
|
Cytat:
|
Na oponie w wersji Dakar jest taki DOT. Jaka jest data produkcji? https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5fc78241f4.jpg
|
10 tydz 2020
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:54. |