![]() |
Na koniec sierpnia 2017 stan był taki sam w Theth, to znaczy do Qafe e Terthores asfalt, a później szuter. Tylko z mapy to jest niecałe 16km. Jechaliśmy terenówką i zastanawialiśmy nad całą pętlą do Prekal, ale miejscowi nam odradzali, więc nie pakowaliśmy się na siłę. :D
|
Cytat:
Miałbym ochotę skoczyć w weekend majowy busem i sprawdzić,rzuciłem hasło wśród znajomych ale odzew na razie jest słaby Czy tam w górach też można o tej porze spodziewać się śniegu?,miało być na UA ale tam za wcześnie |
Jak sie trafi. Ja trafiłem w 2013 na 2 metrowe zaspy 1 czerwca na pętli Teth. Za to jak patrzyłem dzisiaj to na Ukrainie na Sławsku i okolicach połoniny Runej nie ma już śladów po śniegu, tak więc ja na majówkę walę na UA
|
Cytat:
Jak byś był zainteresowany, dzwoń. Zdrowia. |
Cytat:
Albania dlatego że mają góry z pięknymi widokami,wioski w których można się zgubić i powinna być słoneczna pogoda Niewiadoma jest taka że ze względu na ograniczony czas myślę o północnej części czyli pętla Theth do której mam 1200km i ne wiem gdzie by tam się jeszcze pokręcić no i czy nie będzie zalegał śnieg ale to do sprawdzenia Do końca przyszłego tygodnia dałbym Ci odpowiedź kiedy się przebadam warunki jakie tam panują bo plan jest świeży urodził się przedwczoraj i gdyby nie wypalił to chętnie bym się przyłączył i dwóch kolegów od Tarnowa których być może znasz |
Jeśli nadal szukacie dojazdówki do Albanii to opisałem to kiedyś na fejsie.
Żeby nie poleciały na mnie gromy informuję, że obszerny watek na FAT też stworzyłem :) https://www.facebook.com/pelnymgazem...51282968338795 Niestety żeby się do tego dokopać trzeba się namęczyć skrollem. Powstało 30 odcinków, które pojawiały się w kolejności przejazdu (można na ich podstawie stworzyć trasę). Pierwszy odcinek 2 lipca 2016 a kolejne dzień po dniu. Aktualnie wszystko piszę od nowa i wrzucam tutaj: http://gazbrothers.com/balkany/ Moim zdaniem najciekawsza trasa prowadzi przez fragment Chorwacji (Liberland, wieża w Vukowarze, winnice) potem przez góry do Sarajewa (sporo opcji szutrowych), okolice Sarajewa (jeżdżenia spokojnie na tydzień) i potem Czarnogóra przez góry lub wybrzeżem dla odmiany. To oczywiście w dużym skrócie. Pętla Teth z tego co czytam stała się bardzo komercyjna i jest tam sporo asfaltu. |
Cytat:
0 asfaltu i jak największe zadupia i wertepy,w tej chwili ograniczeniem jest gdzie w tym czasie da się pobykać |
7 dni z dojazdem w obie strony (lawetowo). Za krótko, ciągłe napierdzielanie kilometrów. Myślałem że się nic nie sklei, ale kupel się spisał ;) |
Cytat:
Piknie :Thumbs_Up: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:23. |