Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Szpej turystyczny - Produkty i Porady (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=132)
-   -   Promocja w skalnik.pl szpej turystyczny i nie tylko (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=27677)

MOTOMYSZA 16.10.2016 22:34

Siemka.
Czy ktoś ma i używa śpiwór Pajak Radical XL z pierwszego linku?
Pytam, bo szukam czegoś małego na motor/rower/kajak, ale... jestem zmarźluch i lubię ciepełko. Możecie coś napisać od siebie proszę? Widziałem kiedyś ten śpiworek -taki fajny maluśki...ale jednocześnie baaardzo cieniutki!!! Dlatego jeśli ktoś by zechciał napisać kilka słów od siebie.

Dubel 16.10.2016 22:44

Jak lubisz ciepło to 145g wypełnienia może okazać się nie wystarczające. Raczej zainteresował bym się w Twoim przypadku http://www.skalnik.pl/spiwory-i-maty...-16313-34016-p
300 gr. Wypełnienia i komfort do 0 stopni a extrem -5

Pozdro

Dubel 16.10.2016 22:46

Cytat:

Napisał Pirania (Post 502438)
Dubel dzięki, mata się zawsze przyda!

Nie ma za co :zdrufko:

Pirania 16.10.2016 22:46

Cytat:

Napisał MOTOMYSZA (Post 502459)
Siemka.
Pytam, bo szukam czegoś małego na motor/rower/kajak, ale... jestem zmarźluch i lubię ciepełko. Możecie coś napisać od siebie proszę? Widziałem kiedyś ten śpiworek -taki fajny maluśki...ale jednocześnie baaardzo cieniutki!!! Dlatego jeśli ktoś by zechciał napisać kilka słów od siebie.

Dymac promocje, takie rzeczy kupuje się na lata... zerknij na CUMULUS'a..Dobry puch, fajny materiał, mam panyam 600 i jeszcze nie zmarzlem a śpię gdzie popadnie..

chemik 17.10.2016 08:26

Cytat:

Chemik, te kuchenki to na gaz? A pojemnik można na czas transportu odkręcać jak w tej co matias proponuje?
A jak z dostępnością takich pojemników w razie jak się nieoczekiwanie skończy. Gdzie się takie coś kupuje? Czy trza wozić zapas?
Tak, na gaz... "Butla" jest z zaworem zwrotnym, więc można rozłączać... Pojemniki z gazem kupuje się w sklepach turystycznych, sportowych, na stacjach beznzynowych, na kempingach i w innych różnych miejscach... Są dwa minusy:
- pojemników nie wolno zabierać do samolotów, wieć jak gdzies lecisz to musisz je zdobyć na miejscu...
- są dwa rodzaje pojemników (standardy przyłączenia)... Bez rozwodzenia się - ten palnik jest tylko na jeden rodzaj... Jak chcesz palnik obsługujący 2 standardy to trzeba wyłożyć ok 200PLN... Więcej info znajdziesz na forach tematycznych...

Grzechu2012 17.10.2016 14:45

Cytat:

Napisał MOTOMYSZA (Post 502459)
Siemka.

Mam przejechalem w nim Norwegie, jest mega cieply lekki i zajmuje malo
Miejsca. Dla mnie wrecz az za cieply ale moj komfort cieplny jest troche inny. Bardzo polecam. Cena masakryczna ale adekwatna do jakosci!

Przepraszam błąd mam 1z

Neo 17.10.2016 15:00

Cytat:

Cena masakryczna ale adekwatna do jakosci!
Jakość kosztuje i ten fakt raczej się nie zmieni, a cena akurat tego śpiwora jest w normie przy tej klasie. Można dyskutować nad jej relacją względem średniej czy raczej mediany krajowych zarobków ale co to zmieni? Warto wydać więcej i mieć rzecz na lata, a przypadków kiedy drogi sprzęt okaże się kiepskiej jakości na moje szczęście jeszcze nie spotkałem.

JarekAT 17.10.2016 15:26

A co myślicie o namiocie Volven Mistral? Cena 199 z 399.

Emek 17.10.2016 16:04

Gdyby ktoś potrzebował kuchenki to na forum knives.pl jeden z kolegów sprzedaje. Niestety linka nie podrzucę bo tylko dla zarejestrowanych będzie widoczne. Takie info dostałem.

Cytat:

msr whisperlite 300
go system gemini extreme 300
go system flexifuel 250
i chyba primus gravity jeszcze jest 250
Pisze że butle w zestawach.
Nie spamuję to nie moje i nie mam związku ze sprzedającym ale może komuś się przyda. Jak adminy uznają, że to nie na miejscu to proszę skasować.

Dzieju 20.10.2016 09:04

Jakiś czas temu kupiłem śpiwór w selgrosie , 150g/m2 , waga 1.85kg , temp komfort 3* , limit -3* , extreme -19*.
Sypiałem w nim przy temp ok 10* na lekko , było przyjemnie ciepło także opis komfortu od 3* wydaje się nie oszukany.
Cena ok 90zł , może jednak nie wszystko musi kosztować dużo by działało.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:26.