![]() |
ale czy to mozliwe zeby panewki lub sworzen tak glosno stukaly (dzwiek jest na prawde bardzo glosny) i to akurat od 4000rmp? Powoli zaczynam sie zastanawiac czy to moze nie sprzeglo :/
|
Zrób to co mówiłem, a jeśli coś z tego eksperymentu wyniknie - napisz mi napriv bo potem jak tu napiszesz, to już jej nikt nie kupi:haha2::haha2::haha2:
|
Cytat:
|
Nigdy jej nie sprzedam więc sie nie macie co napalać:)
Jak się dowiem o co chodzi ze stukaniem to dam znać w weekend bedzie troche czasu zeby rozebrac sprzeglo no i moze sprobuje zrobic ten test o ktorym mowi Kazmir. Jeśli to nie tajemnica to moze moglbys napisac co moze sie dziac podczas testu i co to oznacza:)pzdr |
Żadna tajemnica ot ten cylinder któremu odetniesz zapłon będzie pracował jako kompresor.
Możliwe, że usłyszysz ten dźwięk na postoju, a nie podczas jazdy. Możliwe, że tylko będzie występował na jednym garze, ale poczekajmy na twoje działania - potem pomyślimy co dalej. |
Przyczyn stukania może być wiele... od prozaicznych typu osłona , czy gmol po poważne .. typu np. panewka ( bo podone objawy daje własnie panewka)... tak z opisu trudno wywnioskować... no i miejmy nadzieję , że to nie panewka...
|
Jack Harrer jakieś newsy na temat stuków puków??
|
Moim skromnym zdaniem to nie sworznie bo one raczej stukają już przy niskich obrotach.
Jak piszesz że to naprawdę głośne to chyba coś grubego, obracającego i zaczynającego się na W. Zrób "Test Kazmira" bo on może wykluczyć najgorsze. |
stuk puk coraz glosniejsze az strach jezdzic. Stuki slychac juz od 3500obr chociaz jak dam duzo gazu to milkna i pojawiaja sie powyzej 5000obr.Poza tym nie wiem czy to ma zwiazek ze stukaniem moze to tylko kwestia regulacji ale afryka zaczela gasnac na wolnych obrotach(moze to od k&n bo ostatnio zainstalowalem:) ) na jednym garnku chodzi bardzo podobnie jak na obu zarowno na przednim jak i na tylnym. Powoli rozgladam sie za silnikiem no ale zobaczymy co powie doktor, Afri idzie jutro do szpitala :(
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:06. |