![]() |
Mam RST Adventure i polecam. Dużo kieszeni tam gdzie trzeba, dużo modów poziomu wentylacji, co jest istotne zwłaszcza na wypadach w ciepłe strony. Crash test też przeszła pozytywnie. W moim przypadku dobrze się układa, co nie jest oczywiste. Najważniejsze, że jest wygodna można zapomnieć że się w kurtce śmiga. Wielki plus. Kupiłem za 8 stów na jakiejś wyprzedaży.
|
Pany mierzylem modeki AFT i X'a oraz Rukke z tym smiesznym zameczkem i kurde nie wiem, rozrzut cenowy spory, rukka fajna z tym ze niewiem jak to w lato w czarnej dupie albanii sie spisze :(
Ma ktos ? Poleca? Wody ma nie orzepuscic ale i powietrza tez nie pusci :/ |
Cytat:
|
Cytat:
Nowoczesna kurtka moto ma wprasowaną membranę goreteks oraz system wentylacyjny. W umiarkowanym klimacie ciuchy mogą być czarne, w tropikach lepiej radzą sobie jasne (szare). Takie ciuchy szyje KLIM i to jest najlepsze rozwiązanie :Thumbs_Up: |
Cytat:
Klim ma jednak co najmniej dwie wady: cena oraz brak sklepu stacjonarnego w którym można by pomacać i pomierzyć, a szkoda. |
To ja też się podepnę bo chciałem założyć bliźniaczy temat.
Co kupić? Tyle, ze u mnie to wygląda tak, że ja jeżdzę dopiero 2 sezon, wszystko było w koło komina, jakieś krótkie wypady na parę dni, jeansy i kurtka skórzana, chyba, ze było ciepło to kąpielówki :) Teraz planuje wybrać się do Albanii, więc wypadałoby coś zakupić. Kasy może nie mam zamiaru żałować, ale może być tak, że w takiej wycieczce się nie sprawdzę i wyrzucę kasę w błoto, gdyż więcej wypraw nie będzie. WIęc nie wiem czy sens jest ładować 2k+ w kurtke i spodnie? Ktoś polecił RST Ventilator, o coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=DJqDvGM-oeI CO o tym sądzicie? Spodnie i kurtkę szło by dostać za ok 1500. Jak to wygląda pod kątem własnie takiej wycieczki a południe Europy maj/czerwiec? Tak docelowo to mnie ciągnie daleki wschód, no ale najpierw jednak przetestuję się własnie tu. Sam już nie wiem co wybrać. Z kolei w innym sklepiej mówią by kupić jakieś ozone zestawy za 700 pln. Może coś takiego? |
Kolego,
trochę nie ogarniam co oznacza "że w takiej wycieczce się nie sprawdzę". To albo Ci się podoba albo nie. Skoro jednak nie jesteś pewny czy będziesz po wycieczce do Albanii dalej jeżdził to kup sobie używki - pełno tego w necie a i tutaj na forum trafiają się fajne ciuchy za przyzwoitą kasę. Ogólnie nie spinałbym się na membranę - kondom deszczowy załatwi sprawę. Generalnie jak na południe Europy wyjazdy to szukaj jasnych ciuchów. |
Tu nie ma nic skomplikowanego do ogarniania, zapewniam Cię ;)
Nie wiem jak to jest być kilka tygodni poza domem, totalnie po taniości, bez hosteli,hoteli i innych komfortów ;) Tak jak pisałem, jestem świeżakiem. A nie jadę trasy tylko po to by dotrzeć do celu (bo cel akurat tu nie ma znaczenia) ale właśnie dla tego minimalizmu, który moze się okazać, że nie jest taki fajny jak go sobie wyobrażam. Pewnie tak nie będzie, ale pisałem to bardziej do podkreślenia, że jestem typowym świeżakiem. A z drugiej strony nie chcę też sępić i się później w czymś męczyć w imię zaoszczędzenia jakiegoś grosza. Ta RST Ventilator w wersji silver jest za malo jasna? Jak bedzie za cieplo to ja schowam, ja tam nie mam oporow jazdy na krotkim rekawie gdy jest goraco. Ostrzezenia o pozdzieranych ludziach o mnie nie trafiaja... na razie :) Dlatego pytam o luźne sugestie i opinię n/t w/w RST Ventilator. |
Cytat:
Kiedy po wykładce - czego Ci nie życzę- ubranym w jeansy tyłkiem szorujesz po asfalcie to dżins fajnie się stapia ze skórą. Bardzo długo się to goi i jest cholernie bolesne. Minimalizm, o którym piszesz nie ma nic wspólnego z jazdą na motocyklu w odpowiednuch ciuchach. Przecież jak Ci się nie spodoba to możesz jeździć po hotelach i innych komfortach. Ba, nie musisz jeździć do Albanii, wystarczy wkoło komina ale w bezpiecznym ubraniu. Kurtki RST nie znam to nie pomogę. Ale chyba to dobra marka. Masz jeszcze Revit, Pharao z Polo, Held, IXS. Ale szukaj używek - zapłacisz połowę a za resztę zalejesz do baku. Powodzenia. |
Ale ja w ogóle nie mieszam minimalizmu do ochraniaczy!
Kolego nie zrozumiałeś. Napisałem tylko, że nie mam oporów jezdzić w gorąco bez dedykowanego ubrania. Tylko tyle. O minimalizmie wspomniałem tylko dlatego, że nie ogarniałeś jak można nie być pewnym. Są ludzie i ludziska, niektórzy nie wiedzą czego chcą :) W używki chętnie - tyle, że ja generalnie mam rozmiar M, a z tym to już jest cięzko. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:08. |