Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   [RD04] TANKCOVER reaktywacja i co z tego wynikło...a wynikło (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26001)

Artur_ntv 29.02.2016 19:21

Tu pytalem o haczyki:

http://allegro.pl/tankcover-bagster-...193943983.html

Mysle, ze skoto torba ma magnesy, to w pokrowcu powinna byc blacha..., albo zamontowac tankbag mocowany paskami.

spider2you 29.02.2016 19:42

I co Ci powiedzieli, a propos haczyków?

Artur_ntv 29.02.2016 20:20

Pytalem jakis czas temu, bo szukalem do innego moto. Byly na zamowienie. Koszt ok 5E

spider2you 29.02.2016 20:30

Za sztukę czy komplet 4?

wolly 29.02.2016 20:53

Cytat:

Napisał Artur_ntv (Post 472115)
Widze, ze Kolega koniecznie chce włozyc kij w mrowisko. Nie kazdy musi miec radoche z upalania 25 letniego motocykla na poligonie. Ja nie mam, i sie tego nie wstydze. Ktos utrzymal motocykl w oryginale tyle lat, chcialbym aby tak bylo dalej. A pokrowiec moze w tym pomoc.

nie wkładam ,Tankcover w zamyśle służył do mocowania tangbaga takie ładniejsze mocowanie , sama sukienka ma się jak kwiatek do kożucha , przy glebie nawet parkingowej przez korek wylewa się Pb która wsiąka w piękną wyściółkę(podszewkę z gąbki), natomiast między drugą skórą a pięknym org. lakierem zbiera się cały syf który działa jak pasta polerka raz mokro raz sucho jak papier scierny tylko nie mów że jest dopasowany na zakładkę nawet suche muchy które tam wpadną robią po czasie odpowiedni klimat. Ale ja nikomu nie zabraniam upiększania maszyny tyle tylko że dla mnie, to trąca armaturą łazienkową brakuje tylko frędzli i spacerówek lub parapetów jak kto woli.
P.S. ładna ta RD03 ja osobiście bym nie jeździł bo się zużywa , to tak jak z oryginalną M-ką można jeździć lub tylko zawozić na lawecie dla cmokających jaki to oryginał, oczywiście że nie mówimy o topieniu w błocie tylko jeździe np na Rajd Podlaski lub Qciny ale to za jakiś czas :)

maciej33 29.02.2016 21:00

Cytat:

Napisał wolly (Post 472170)
nie wkładam ,Tankcover w zamyśle służył do mocowania tangbaga takie ładniejsze mocowanie , sama sukienka ma się jak kwiatek do kożucha , przy glebie nawet parkingowej przez korek wylewa się Pb która wsiąka w piękną wyściółkę(podszewkę z gąbki), natomiast między drugą skórą a pięknym org. lakierem zbiera się cały syf który działa jak pasta polerka raz mokro raz sucho jak papier scierny tylko nie mów że jest dopasowany na zakładkę nawet suche muchy które tam wpadną robią po czasie odpowiedni klimat. Ale ja nikomu nie zabraniam upiększania maszyny tyle tylko że dla mnie, to trąca armaturą łazienkową brakuje tylko frędzli i spacerówek lub parapetów jak kto woli.
P.S. ładna ta RD03 ja osobiście bym nie jeździł bo się zużywa , to tak jak z oryginalną M-ką można jeździć lub tylko zawozić na lawecie dla cmokających jaki to oryginał, oczywiście że nie mówimy o topieniu w błocie tylko jeździe np na Rajd Podlaski lub Qciny ale to za jakiś czas :)

Co ty chlopie palisz ??
"Tankcover " czyli jak sama nazwa wskazuje z obcego jezyka
"oslona na zbiornik"czyli w zamysle oslona na zbiornik :-D
Juz nie zazdrosc ,jak ktos bedzie chcial sobie kaktusa zasadzic przy liczniku to jego sprawa
.Pomysl bardzo fajne ze mozna zrobic cos za polowe ceny
Ja bym dalej proponowal gumy ,w stylu jak do szelek

Artur_ntv 29.02.2016 21:20

Za sztuke.

Do wolly. Dziekuje, za cenne rady odnosnie skutecznosci Bagstera i sposobu uzytkowania motocykla. Tez kiedys pouczalem kolegow, ze Afryka jest od ciorania w terenie. Teraz widze, jakie to bylo...niemadre. Dziekuje, ze moglem poczuc sie tak jak oni kiedys...

wolly 29.02.2016 21:48

Cytat:

Napisał Artur_ntv (Post 472177)

Do wolly. Dziekuje, za cenne rady odnosnie skutecznosci Bagstera i sposobu uzytkowania motocykla. Tez kiedys pouczalem kolegow, ze Afryka jest od ciorania w terenie. Teraz widze, jakie to bylo...niemadre. Dziekuje, ze moglem poczuc sie tak jak oni kiedys...

Ja cię nie pouczam dla mnie możesz nawet trzymać At w sypialni , At jak już kiedyś pisałem nie jest motorem terenowym tylko turystycznym (taka namiastka NXR dla plepsu ) jedni przejadą brodem a inni będą dymać kilka kilometrów do mostka jedni pojadą np. jak Majo na wyprawę życia inni będą mieć ołtarzyk co kto lubi, co nie zmienia faktu że dla mnie skóra na zbiorniku to jak kwiatek do kożucha jeżeli chodzi o AT i inne ADV[/B]

Zet Johny 29.02.2016 21:51

Pisałem do pięciu hurtowni kaletniczych i nikt czegoś podobnego nie widział.
Artur wiem z praktyki że te plastiki w ori bagsterze są rzeczywiście zrobione z porządnego plastiku.
Jak byś mógł odświeżyć znajomość.

Mirek Swirek 29.02.2016 21:56

A dla mniee... ;) to kazdy, kto ma gbiazdko zapalbiczki w At to fragles. Prawdziwy uzyszkodnik At posiada mape papierowa i telefon ktorego bateria trzyma trzy lata ;)
Widzialem juz wielu szkodnikow, ktorzy z motocykla robia choinke.
Luz...
Kazdy ma prawo do szczescia. Jednemu szczescie i radosc wielka przyniesie kondon na zbiorniku paliwa. Innemu kondom gdzie indziej. ;)
Klawo ze ktos ogarnia ten temat i dzieli sie z innymi.
A moze tak sobie zamontowsc ledy. Wszedzie !!!
Tyle radosci.
Przepraszam za OT.
Zdrowka dla wszystkich siurdakow.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:20.