![]() |
Ja dzis taka sama opreacje wykonalem z braku innego zajecia,na taczce zony, nowa uszczelka siadla jak zloto!
|
Eeeeno..tak nie wieszajcie psów na "doszczelniaczach" uszczelek. I nie mylcie silikonu którego jak się niuchnie to nos od octu wykręca, od profesjonalnych past typu Dirko, czy Loctite (też szary jak Dirko, ale nie pamiętam symbolu, choć sam używam :D :D ). Tych past nie czuć octem, a działają zdecydowanie skuteczniej.
W wielu typach pokryw zaworów fabryka używa takich uszczelniaczy (suzuki gsx-y, yamahy YZf, itd.)- ale tylko tam gdzie są "półkoła" (jakby przedłużenie wałków rozrządu) w powierzchni styku głowicy z pokrywą. W Afryce powierzchnia styku głowica-pokrywa zaworów jest płaska i tam pasty ma nie być. Uszczelkie trza pomacać, obglądnąć, czy nie sparciała. i jak cienko w kabzie to ew. próbować CIENKO smarnąć DOBRĄ pastą. Się nie spoci, fajno. Jak pocieknie, drugi raz ta sama robota, i do tego nowe uszczeleczki. Wybór jak zwykle należydo wybierającego..:D :D :D |
A ja właśnie uszczelniłem silikonem... i cholera dalej na tylnym garku bladź się poci... a można było poczekać trochę i zamówić nową uszczelkę... ale niee... chciało się kurwa szybko... a tak znowu gaźniki wyrywać... jak nie to krowim plackiem zapetam i będzie git...
|
Cytat:
|
Dopadło mnie to samo, co 7Grega. Dekiel w tylnym cylindrze zaczął się pocić od ostatniego grzebania przy zaworach. Z wątku wnioskuję, że najlepsze rozwiązanie (jedno rozebranie i złożenie) to nowa uszczelka za 75 zeta od hądy ...?
W wątku przewinął się też Ramires. Czyżby miał jakie uszczelki na zbyciu? |
Kupiłem sobie Hondowskie mimo że Atheny leżą i się kurzą na półce. Wydałem ponad stówę i się pocą. I tak sylikon pójdzie w ruch...
|
Panowie powiem jedno "victor reinz" czyni cuda. Uwierzcie.
Oczywiście podstawą jest dobre odtłuszczenie, można zastosować zmywacz do hamulców. |
Ja przy regulacji zaworów wymieniałem na nowe z Larsona i dawałem troche sylikonu i do teraz nic się nie poca :)
|
Te z larsona są źle wycięte. Miałem spory wyciek przez gumki z tego sklepu. Kupiłem oryginał i spokój. Oczywiście bez silikonu czy kleju nie podchodź :D
|
Tak wiem dlatego dawałem sylikon bo nie chciały się trzymać tak jak powinny ale nic narazie nie cieknie :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:36. |