![]() |
Sprawdzić możesz tak, że wyciągasz amor, ściągasz sprężynę i bez niej ściskasz amor przy różnych położeniach regulacji. Jak działa to na soft tłok będzie wchodził łatwiej i szybciej niż na hard. Obstawiam, że nie masz już tam gazu i regulacja nie będzie działać.
|
u mnie działa. i to fajnie, bo pod moja wagą motocykl w końcu reaguje, nie jest taki betonowy. no i jak go dociąże 77-79kg to akurat tyle sie obniza ile bym chcial.
podkładka na swoim miejscu, sklejona migomatem. ale już mam oryginalną, więc podmienię na jednolitą i po sprawie :) dzięki wszystkim za podpowiedzi i chęc niesienia pomocy :) |
ok u mnie ta śrubka na płaski śrubokręt jest tak jakby na max wkręcona. zawieszenie pracuje bardzo agresywnie. A czy ten element za płaski klucz jest ruchomy, do czego on służy?
|
Jak wkręcasz, to ograniczasz przepływ oleju, amor twardy, zawias pracuje wolniej, jak wykręcasz, to analogicznie na odwrót, o ile to działa jeszcze
|
ok w takim razie żeby za bardzo nie odkręcić (nie zgubić śrubki ) ile można wykręcić tę śrubkę?
|
nie jestem pewien, bo robilem to jakiś czas temu. ale ta śrubka, nie da się wykręcic. to raczej zaworek niż śrubka :)
tak zapamiętałem, nie mam przy sobie motocykla. |
o widzisz. Może to ktoś potwierdzić?
|
Zaworek. ze 3 obroty
|
A może ktoś mi powie jak zdjąć sprężyne z amorka w 07a - podkładka jednoczęściowa, amor bez regulacji na zbiorniczku gazu.
|
Cytat:
Rozkrecasz dol i sprezyna wychodzi dolem, popatrz na fotke. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:56. |