Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Owiewka jednoczęściowa (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2266)

Kotrrin 29.01.2009 18:52

a co się stało z drugą tarczą na przednim kole? U Wiecznego an fotach też brak...

wieczny 29.01.2009 19:14

Bo jedna jest rejli ;). Z resztą całe zawieszenie na fotkach jest rejli. Nie to co w AT.

Adagiio 29.01.2009 19:32

Kopkit jest najprostszy jaki udało mi się wystrugać , brakuje metromierza , ale skończyły sie finanse i na razie nie będzie .

Stopkę trzeba przedłożyć o 12 cm , tyle podniosło się do góry na zawieszeniu

GPMuci którego zamieściłeś linki do fotek AT to człowiek , któremu w głowie rodzą sie pomysły od pierdnięcia , pionier w przeróbkach Afryk , ma potencjał , zaplecze techniczno-finansowe i czas . Miałem okazje go poznać .

Na lusterka też zabrakło . I nie nazywaj jej dziwką z Włoch , ona od lipca ma już Polski dowód i paszport jej też wyrabiam i szczepię . I nawet dużo rozumie , jeszcze nie gada ale niech tak zostanie , bo nie lubię pier.....a .:haha2:

pałeł 29.01.2009 19:51

mimo to jakbyś miał tom ciekaw :) kokpitu o metromierzu tez myślę, ale być może się zrodzi i tu będę chciał pogadać ile odometrów by się zdało choć to w innym wątku

fazi 29.01.2009 21:13

Cytat:

Napisał XRV Rally (Post 41574)
W zasadzie mogę powiedzieć że osiągnąłem etap końcowy .
Wróciłem przed chwilą z wagi i rezultat jest : 180,5 kg tak jak widać na fotkach z kilkoma litrami paliwa w baku .
Zalany gotowy do jazdy nie przekroczy 200 kg .
Niedługo opisze co i jak , dlaczego i po co , na razie siedzę i patrzę i to co widzę mi się podoba .
Odnośnie kosztów to powiem tak : " Są rzeczy których nie można kupić " . Więc trzeba sobie je wystrugać , nie jest łatwo i tanio ale ............
Przypomniały mi się czasy kiedy zarywałem noce w garażu odbudowując K 600 ( i nie chodzi o telefon komórkowy ) .

No i wez tu sie kurwa zdecyduj,sprzedac 04 czy zostawic i modernizowac i dokupic 07,musze sie najpierw dobrze zresetowac:grass::chleje:

randal 76 29.01.2009 21:32

nad czym się Fazi zastanawiasz!!! zobacz jakie cudo mu wyszło

fazi 29.01.2009 21:47

I to jakie cudo,to jest to co spedza mi sen z powiek.Obiecałem bratu ze sprzedam mojąAT jemu na wiosne,plus z tego taki ze przybedzie nam nowy czarnuch,minus-nie bedzie czego przerabiac.

Bonjour 30.01.2009 08:37

Dla mnie tez zajebiście wyglada. Tylko bym jeszcze popracował nad tylnym błotnikiem jakos tak nie za bardzo sie w linie motocykla wpisuje. No i te 180 kg.

firefighter80 30.01.2009 09:12

ładnie chłopaki popracowaliście nad motorkami!:)cieszą oko:)
pazdrlawiaju Paweł i Adam

firefighter80 30.01.2009 09:20

Adam, widzę że masz zdemontowaną osłonę zembatki zdawczej, mam pytanie:
nie masz jej-bo nie?
nie masz jej bo tak lepiej? i jeśli tak to dlaczego?

Widziałem kilka AT pozbawionych owych osłon, i zastanawiałem się zawsze nad uzasadznieniem takiego demontażu... na pewno jest - mniej o kg smaru z syfem pod osłoną, ale czy nie rzyga z łańcucha po silniku i nodze??

Tak z ciekawości pytam:):):)

ps. jakbyś wrzucił kilka fotek kokpitu, i mocowań GPS, rodbook byłoby zajebiście!:)
Pozdrawiam

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:19.