![]() |
Ale smaczne;)
|
Ta bambula... ten tlumik znaczy... to on jest jakims kolejnym "must have" gadzetem, czy to "fabryka dala" ?
|
Cytat:
dała, dała i jest potrzebny. Tak mi się wydaje! Jeździłem bez, obroty skakały- teraz wskazówka stoi w miejscu, nie strzelam też z tłumika. Może to nie powód włożenia tłumika na miejsce, ale.... jak tam był to myślę, że Japance wiedziały co robią. :D |
Też się zastanawiam jakie konkretnie zadanie ma to spełniać, mam dwie teorie nie wiem czy słuszne:
a) Puszka kompensuje, stabilizuje fale zasysanego powietrza b) faktycznie wycisza szum zasysanego powietrza. Może ktoś zna odpowiedź i zdradzi :confused: |
Jeździł ktoś bez tego gówna z seryjnym airboxem w 04? Bo niskim kosztem można sobie głębokość brodzenia zwiększyć o te 8cm, a i powietrze zasysane może czystsze być.
|
Podosu szanowny mam dwie pprosby i jedno pytanie:
1. Jako, ze ewidentnie airbox w mojej RD07A roznie sie dramatycznie od airboxa w Twojej RD07A, mozna poprosic o pare fot z wszystkich stron, jakbys akurat mogl? 2. Przy okazji, poprosilbym foty ukladu tych wszystkich rurek od i dopowietrzajacych w okolicach airboxa. W stanie podlaczonym. Na rysunkach sa zwykle luzem, a ja mam przykre wrazenie, ze mam o jedna za duzo, lol 3. Jak to jest mozliwe, ze masz TAKIE CZYSTE MOTO ? ? ? :haha2: Pozdrawiam, samul |
7 Załącznik(ów)
Cytat:
Ad2 j.w. Ad3. To jest zdjecie z zimy czyli po serwisie "na zimę" Rozbieram i czyszcze wszystko, rozpinam kable, przewody, linki i wyciagam bloto spomiędzy nich. Do tej pory nie miałem awarii elektryczej (oprocz padu aku po 6 latach) PS: przeglądne zdjęcia te co mam, moze sie coś znajdzie. Nie planuje rozbierania motocykla w tym roku. Nie masz przypadkiem wersji szwajcarskiej? czy rd07 w budzie rdo7a? stary moduł, bez TPS? edit: znalazlem tyle zdjec gdzie widac airbox. Pomogło? Załącznik 6840 Załącznik 6841 Załącznik 6842 Załącznik 6843 Załącznik 6844 Załącznik 6845 Załącznik 6846 |
te male biale banki to chyba dwali jak sie podoba, w mojej o7 nie ma czegos takiego u kumpla jest ale to przejsciowka z 07/07a, po za tym wiem ze w trampkach po 96 roku tez wkladali te banki.
|
a co to jest "przejsciowka z 07/07a" mogłbyś doprecyzować?
|
moze Danielowi chodzi o szwajcara 07a z instalacją od 07 :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08. |