![]() |
ja napisze tylko krótkie od siebie ;) Hrvatska - ne !
|
Sambor, napisz cos o tym co bylo wczoraj :)
|
Zapomniałem jeszcze jedną rzecz o Serbii napisać.
A mianowicie lokalsi cwaniacy oszczędzają na autostradach przejeżdżając obok szlabanów. Wygląda na to, że jest wystarczająco miejsca na ten manewr. Do tego zaklejają sobie część rejestracji i trzoda! |
4 Załącznik(ów)
Czy ktoś wie jakie rejony (trasy) Albanii obrazują poniższe fotki? Z góry dzięki !
Pzdr |
:drif::drif::drif:
|
Nie powiem ci konkretnie ale to sa raczej typowe widoki w Albani. Ostatnia fota kojarzy mi sie z Czarnogora.
Pierwsze obstawiam odcinek z granicy Kosovskiej do Kukes. Drugie z Kukes na poludnie (jest jeden szuter na mapie). A trzecie bedziesz mial wszedzie gdzie zjedziesz z glownego szlaku. |
Ostatnia fotka to raczej Pivsko jezero w MNE.
W parku Tara jest full takich dróżek. Do końca marca, kwietnia są nieprzejezdne, wręcz niewidoczne. |
fota 2 to durmitor w MNE
fota 4 to zalew Piwy. też MNE |
Mimo, że kryzys gniecie plan letniego wypadu na Bałkany pozostaje otwarty. Wymyśliłem taki kierunek dojazdowy w stronę punktu zwrotnego, Albanii:
Żary – Praga – Brno – Bratislava – Budapeszt – Belgrad - Skopje Macie jakieś uwagi, które mogą być pomocne? Jakie miejsca najbardziej stopują (przeloty przez miasta, granice)? Które przeloty najdrożej kosztują i warto wykorzystać lub ominąć? Na realizację pomysłu mam 10 dni, więc szkoda byłoby za długo stać w korkach, czy kolejkach, a i temat kosztów też pozostaje priorytetem. |
Pomysł trasy OK :) tak na moje dwa dni dzida, i jesteśmy na miejscu. Spałbym w Belgradzie oczywiście :oldman:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:22. |