![]() |
Miałem taki sam przypadek w innym moto. Tłoki nowe, planowanie cylindrów i głowice do sprAWDZENIA I PLANOWANIA. Jak chcesz nowe części super jakości to 2 tyś peknie prawie że odrazu.
P.s Mam cały silnik w częściach ze sprawnymi tłokami cylindrami po szlifie nie ma luzów cena 1500zł. Silnik ma do wymiane korbe i panewki druga ok. Skrzynia, sprzegło wałek zdawczy ok wszystko jest. |
No i sprawa się rypła,moja 04 zaczęła niemiłosiernie brać oleum,zdiagnozowałem ok.1l.na 600-700km właśnie szukałem na forach gdzie zrobić remont i za ile.
Za ile ,to już ktos podał w wątkach powyżej, poradzcie proszę gdzie najlepiej dać do roboty silnik bo jakoś samemu nie mam natchnienia.:( |
Za wielkiego wyboru nie ma. Najbardziej znany Szparag , Choc mechanikow u nas paru sie znajdzie.
Pozdro |
A cuś bliżej W-awa daleko w h.j
|
Moze Matjas?
Pozdro |
Dzwon do bartekJ :)
|
ramonez - niemniej u Szparaga warto. Przerabiałem dokładnie to samo co ty w moim rd04 i wtedy wysyłałem afrę do wrocka (no teraz w-wa).
Trochę pierdolenia się z moim silnikiem było, mówiąc delikatnie :), bo poleciało wszystko, łącznie ze skrzynią która tuż przed remontem mi padła, ale teraz mocy tyle że daje na koło i oleju nie bierze nawet kropli. No i generalnie polecam w stajni się nie pierdzielą tylko robią to naprawdę bardzo bardzo dobrze. Tylko pytanie czy szparag ma terminy :) |
Silnik AT to nie prom kosmiczny , średnio manualny mechanik który nie uprawia chamstwa technicznego sobie poradzi tylko jeden warunek nie szklić na częściach (nowy wałek zdawczy to chyba coś koło 500pln ) a ile radochy potem: manual ,weryfikacja i do przodu z robotą zima długa nie ma się co spieszyć
|
Motór 92r wart ca. 6-7tyśków,w remonta musiał bym wywalić ok.2-3tyś. mam dylemat czy nie lepiej przez zimę dozbierać i kupić afrę nie zajechaną,za pięć tysi droższą /
|
Ale obecną ciężko będzie sprzedać... :) Witaj w klubie ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:25. |