Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Dlaczego lubię BMW, KTMa, Triumpha (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=18749)

kulka 31.07.2013 22:09

19"z przodu i off ? nie widze tego , znaczy widze ...problem w co wiekszym offie, piach itp
jak dla mnie - lipa .

myku 31.07.2013 22:14

Napisalem-malymi zjazdami z niego,zaden off czy Romanica.Poza tym musze sie nim przejechac :D

gumbas24h 31.07.2013 22:14

"Korzystam ze sposobności, aby przypomnieć proces myślenia, którym kierujemy się my wszyscy podczas podróży: Mając wybór pomiędzy rzeczą prostą i skomplikowaną, wybiera się rzecz prostą, ponieważ jest ona tania i prędzej się ją wykonuje, ponieważ można poprawić ją środkami pokładowymi w zagubionym zakątku świata bez problemów kosztów i bez potrzeby pisania do Australi lub Europy o części zapasowe. Pozwala to żeglować w spokoju ducha, płynąć bezpiecznie gdzie się chce i jak się chce"
Bernard Moitessier 1969

Chm do czego mają służyć te maszynki bo z rzeczami do podróżowania mają już niewiele wspólnego. 150 koni przypomina mi się nasz wielki sąsiad wszystko miało być bolsze i przy tym na chuj zdatne. Takie se Goldwingduro szkoda hajsu. No ale sąsiad by dwa razy kolor zmienił:haha2:

myku 31.07.2013 22:25

Podobnie myslalem i pisalem.Ale podrozowac mozna wszedzie.Nawet w Europie.A mieszkajac w niej,np w jej zachodniej czesci,obsadzonej nakazami i zakazami,szkodaby bylo meczyc sie na jakiejs padace,ktora za to swietnie sprawdzi sie gdzies bardzo,bardzo daleko.Podrozowanie to nie tylko Mongolia,czy Argentyna,na to trzeby mniec czas albo finanse.A na codzien takie 150KM to swietna sprawa.Uwazam,ze tak jak ktos juz wczesniej napisal w tym linku o gosciu co kupil 1190,motocykl ma sprawiac przyjemnosc,a nie byc najlepszym motocyklem swiata.Wolalbym na taki wyjazd gdzies tam bardzo,bardzo daleko kupic,cos prostego,starego i niedrogiego,a no codzien miec np takiego KTM-a:D

gumbas24h 31.07.2013 22:39

Cytat:

Napisał myku (Post 330587)
a no codzien miec np takiego KTM-a:D

A do takich zastosowań to zacne maszyny.:D
A niedalekie ukraińskie karpaty wolałbyś zwiedzić czelendzem czy którymś z mastodontów ?

Orzep 31.07.2013 22:44

Gumbas mam w planach z tobą jako Kompan, jeszcze trochę świata zobaczyć...
Tylko obawiam się, że w takim tempie postępującego malkontenctwa, za 5lat będziesz niczym teściowa!!!
Pozdro Orzep
p.s. Czy to tylko staropolska zazdrość? ;)

myku 31.07.2013 22:45

Cytat:

Napisał gumbas24h (Post 330588)
A do takich zastosowań to zacne maszyny.:D
A niedalekie ukraińskie karpaty wolałbyś zwiedzić czelendzem czy którymś z mastodontów ?

Czelendz stoi w garazu:D,bez kanapy,ale stoi :lol8:.Oczywiscie,ze czelendzem,albo jeszcze czyms lzejszym.Za to jazda nim po Europie zach jest troche nietrafione,a wlasnie ja mam na codzien,a nie raz,dwa razy w roku po dwa tyg. :(

gumbas24h 31.07.2013 23:14

Cytat:

Napisał Orzep (Post 330590)
Gumbas mam w planach z tobą jako Kompan, jeszcze trochę świata zobaczyć...
Tylko obawiam się, że w takim tempie postępującego malkontenctwa, za 5lat będziesz niczym teściowa!!!
Pozdro Orzep
p.s. Czy to tylko staropolska zazdrość? ;)

przecież ja nie narzekam, a zazdroszcze troche czasu....
a zachodnią to rtekiem paneuropą fazerem hajką:)

myku 02.08.2013 00:50

Tak dla porownania,choc nie wiem czy to w ogole potrzebne:D
http://www.youtube.com/watch?v=3Zp32useuJ0

Orzep 03.08.2013 04:30

Cytat:

Napisał gumbas24h (Post 330585)
Chm do czego mają służyć te maszynki bo z rzeczami do podróżowania mają już niewiele wspólnego. 150 koni przypomina mi się nasz wielki sąsiad wszystko miało być bolsze i przy tym na chuj zdatne. Takie se Goldwingduro szkoda hajsu

...te 150KM jest po to, bym nie musiał przez 10minut ogladać w lusterku twojego wielkiego łba wychylającego się, co chwila zza TIRa!
Wyprzedzę, czy nie wyprzedzę?
Na szutrze natomiast o te 150kucy dba elektronika, by nie sponiewierało! ;)

Pozdro Orzep
p.s. Powiem Ci jeszcze, że w KTMie pozycja odstaje od GSowej, ale jest wygodniejsza jak w Trampku twym!
Przejedź się i oceń sam, bo Ja jestem mile zaskoczony :Thumbs_Up:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:02.