Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Afryką vokrug Afryki (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1853)

JareG 18.11.2008 20:39

Cytat:

Napisał Magnus (Post 32043)
Spokojna glowa Saszon to nie laik wsio ma tolka modulu niet :D

Toz sie zdazylem zorientowac, ze nie laik*.. ale mogl pojechac na zywiol przeciez :D

* laik toby sie nie wybral w taka wycieczke a na pewno samopas by tego nie zrobil.. :haha2:

Magnus 18.11.2008 20:48

Cytat:

Napisał JareG (Post 32045)

* laik toby sie nie wybral w taka wycieczke a na pewno samopas by tego nie zrobil.. :haha2:

:haha2:

a tu jeszcze link do jego bloga >>> enduroteam.ru/rubtsov_alex
:beer2:

JareG 18.11.2008 20:51

Cytat:

Napisał Magnus (Post 32047)
a tu jeszcze link do jego bloga >>> enduroteam.ru/rubtsov_alex
:beer2:

Kuzwa, zebym ja jeszcze znal te ichnie literki.. cala podstawowke i ogolniak sie przeczolgalem nie znajac ich/nie umiejac czytac pa ruski :D:D

.. ale teraz zaczynam zalowac, ze sie go nie nauczylem. Czlowiek madrzeje z wiekiem.. :haha2:

sambor1965 18.11.2008 21:08

Cytat:

Napisał Magnus (Post 32039)
Jutro pojade do domu, wykrece modul i wysle. Sasza obecnie jest w stolicy Nigru wiec nie bedzie problemu z odbiorem - maja DHL :) tylko az strach pytac o cene :eek:

Wiesz sa rozne stawki. Niektore firmy wspolpracuja od dawna z DHL i maja specjalne stawki na export. Tutaj niespecjalnie moge Ci pomoc, ale byc moze ktos z nas ma taka umowe... Taka przesylka moze kosztowac 800-1000 zl. Serio...

Elwood 19.11.2008 10:31

Będzie kosztować, do Biszkeku z DHL-a 796zł (a to zdaje się te same ichnie strefy) kartonik z servem.
I szło to jeszcze przez firmę, która tam z nimi spore obroty robi.
A Sasza to niezły apsztyfikant:Thumbs_Up:

wieczny 19.11.2008 11:22

Przejrzałem fotki z Mongolii... To już któraś z rzędu relacja z Mongolii, którą oglądałem. Kropla drąży skały... :).

Magnus 19.11.2008 16:26

No i paczka poszła. Koszt niebotyczny bo... ponad 800 zł !!!!!
I tu chciałem podziękować dwóm bambusom (nie będę wymieniał bo nie wiem czy mogę sypać nazwiskami ;)) dzięki którym cena spadła do ok 200 zł (miejmy nadzieje)
Dzięki wielkie Panowie przy najbliższej okazji stawiam flache :D

I to jest właśnie piękne w ludziach tworzących to forum, że w przeciągu dnia od otrzymania sms-a moduł leci już do Nigru, a Sasza będzie mógł kontynuować swoją podróż możliwe że już w weekend.
Wyobrażam sobie co musiał tam czuć :o To samo czuliśmy w Ałtaju i właśnie wtedy Sasza pojawił sie w bocznym lusterku i trąbnął na przywitanie :) Zorganizował nam cały powrót i uratował przed utknięciem w Mongolii. Swój chłop ;)

ltd454 23.11.2008 16:23

Przeczytałem całego Saszowego bloga. Kurde jestem na prawdę pod wrażeniem. Przygoda z reglerem, wycieczka 1000km żeby odebrać przesyłkę z biura DHL- oooostro.
Zobaczymy jak sytuacja się dalej potoczy, bo wiadomo, że razem z reglerem lubią paść też inne rzeczy.

Magnus 24.11.2008 22:38

Eeee Żopa ;) to chodzilo o moduł, no chyba że nie potrzebnie go wysłalem zamiast regla ;) hehe
Dzis rano Sasza pisał sms, że paczka doszła :) Teraz wraca do Africi i miejmy nadzieje ze to tylko modół nawalił i wsjo bedzie dzialac.:)

PS a tak wogole to odezwalbys sie czasem :oldman::oldman::oldman:
PS2 doszły zdjecia ??

ltd454 25.11.2008 07:45

Cytat:

Napisał Magnus (Post 32990)
Eeee Żopa ;) to chodzilo o moduł, no chyba że nie potrzebnie go wysłalem zamiast regla ;) hehe
Dzis rano Sasza pisał sms, że paczka doszła :) Teraz wraca do Africi i miejmy nadzieje ze to tylko modół nawalił i wsjo bedzie dzialac.:)

PS a tak wogole to odezwalbys sie czasem :oldman::oldman::oldman:
PS2 doszły zdjecia ??

:dizzy:ups... może i moduł... tak czy siak Sasza ma tam ciekawie z tego co tam sobie czytam. W tym momencie to mało istotne, najważniejsze jest to, że ma co potrzebne i może jechać dalej.
Fotki dostałem. Cudne, chociaż nie mam nawet gdzie ich teraz po przeprowadce nawet dobrze obejrzeć, ale część widziałem po pijaku. Dzięki wielkie żopo.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:12.