![]() |
Panowie, jeśli w CBR600f3 jest tak pomyślane, że wystarczy postawić na boczną i przy wymianie sprzęgła się olej nie wyleje, to w AT by tak pomyślane nie było...?
|
3 Załącznik(ów)
Jeśli można sie podłączyć to mam kilka fotek z reanimacji kosza, metodą już gdzieś słyszaną na poprzednim forum.
By rozebrać kosz należy wywalić 3 nity (bodajże fi 6mm), troszeczkę porzeźbić, wstawić nowe lub rozciągnąć sprężyny, i całość zanitować (nity stalowe- różne rozmiary z różnymi łbami dostępne w każdym "rolniku"). Pozdrawiam. P.S teraz nie wiem czy wystarczy boczna stopka do wymiany, ale ja swoją AT położyłem na drewnianych kolckach. |
Nie wiem jak w Afryce ale wcześniej miałem Suzuki DR i wymiana sprzęgła odbyła sie pod chmurką a motor leżał na boku po wymianie postawiona na stopce zagadała natychmiast. Sądzac po tym istnieje duża szansa na taki sam manewr w afryce, sam się zastanawiam bo mam swieży olej a czeka mnie sprzęgło jak sądze niebawem.
|
Cytat:
|
bo tylko w jednej pozycji (5 mozliwych) pasuje zazebienie piasty w plyte dociskowa.
|
Cytat:
|
Jezeli normalnie ci sprzeglo chodzi to masz ok. Gdyby bylo zle to bys to zaraz zauwarzyl i musial jeszcze raz rozbierac i odnowa skladac.
|
Rozumiem że gdyby było źle złożone to by się nie dało wysprzęglić tak ?
|
juz bys to zauwazyl przy dokrecaniu tej duzej sruby 130Nm- by ci sprzeglo slizgalo. Jak normalnie sprzeglo dziala to jest na 100% ok. :chleje:
|
Ok rozumiem :) Czyli jest wszystko w porządku .... dzięki :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:53. |