Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Smierdzace szwaje w butach motocyklowych? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=16635)

furman 13.10.2021 22:30

Cytat:

Napisał matjas (Post 751721)
Ja. Ja potwierdzam ;)

Ty nie jesteś obiektywny :)

matjas 13.10.2021 22:36

Jakby tak w istocie było to nie było by na obydwu czubkach ziemi bakterii co majo / sorry majo mam nadzieje ze choc raz się śmiertelnie nie obrazisz / po pare tysi lat i dalej im się chce :)

Nie powiem tez miałem ten problem ale ze swojego śmierdzącego podwórka powiem ze mocne alkalia, płukanie woda i apiat od nowa… a potem najważniejsze jest suszenie - buty na bok i do środka mocny nawiew na cała noc. Zobaczysz ze to ostatnie to jest clou całego zagadnienia.

Kiedyś nawet próbowałem z dwoma małymi wiatrakami od kompa w każdej cholewce. Różnica w poziomie smrodu była naprawdę zauważalna.
Na koniec, niestety - kazden dostał cielsko takie z jakim się musi borykać - jeden nie myje się przez tydzień inny przez dwa dni i zmiażdżą smrodem podobnie. Może tutaj tez jest sabaka zaryta.
:)
M

RysiekO 14.10.2021 20:37

Kurde, ale mi szweje tak nie jadą normalnie, too od tej smrody do której wpadłem w upalny dzień.. taka smroda z tych najgorszych gatunkowo- brązowa zawiesina, glony, jakaź maziaja pod trzciną płynąca. Po tym incydencie butki, które trzymam w kibelku normalnie powodują doznania zapachowe lepsze niż najlepszy air-weak, meh

tylko nie wiem jak to wietrzyć przy suszeniu hmm

zylek 14.10.2021 21:05

Cytat:

Napisał RysiekO (Post 751864)
Kurde, ale mi szweje tak nie jadą normalnie, too od tej smrody do której wpadłem w upalny dzień.. taka smroda z tych najgorszych gatunkowo- brązowa zawiesina, glony, jakaź maziaja pod trzciną płynąca. …

Ta,ta. Jasne! :D

matjas 15.10.2021 09:21

Przypomniałem sobie Rysiu ze w Wielkanoc po pijaku byliśmy szpaciren nad nasza 10m rzeczka. Oczywiście zapragnąłem zobaczyć jak jest na drugiej stronie korzystając ze się wierzba położyła. Oczywiście wpadłem z głowa.
Spodnie i windstopper a najgorzej icebreaker z merino były prane serio z 6 razy aby pozbyć się zapachu bagna. Wiec chyba jednak żółty worek jak kolega powyżej napisał bo nie widzę jak mógłbyś to wygonić z butów :(

stopa-uć 15.10.2021 10:02

Matjasku
czy odrobine nie napiłeś się tej wody z bakteriami ? ?
Merino wyprałeś 6 razy , a co z Twoim wnętrzem.?
Może dlatego "koledzy" podejrzewają Cię że jesteś zepsuty do dna.? ?

ciał

redrobo 15.10.2021 11:33

Przed praniem wystarczy zanurzyc na godzine w roztworze ocet/woda. Cale zlo znika.

greenman 15.10.2021 12:49

Czy te sposoby na Sidi z gore też zadziałają czy zniszczą membranę?

matjas 15.10.2021 18:57

Ocet jest lekiem na całe zło :)

Stopa - już nic nie pomoże.

RysiekO 15.10.2021 19:14

No to spróbujemy z octem, bo jak mi ta formalina przyszła i zobaczyłem znaczek jolly rogera na etykiecie to się przeżegnałem i odesłałem do nadawcy :p

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03.