![]() |
Cytat:
Swoją kiedyś przeleciałem tylko szczotką na wiertarce , efekt półmatowy i odświerzony. To ma osłaniać od kamieni czy błota a nie robić za lusterko , no ale każdy ma inaczej :) |
Cytat:
Tu nie chodzi o blask czoperowy tylko porobiły się zacieki bo zbyt długo zwlekałem ze spłukaniem płynu ,którym myłem moto i trochę się w osłonę wgryzł.:haha2:Poza tym cieszy mnie że moje moto jest sprawne a jak jeszcze dobrze wygląda to dlaczego nie? I możecie mi wierzyć nie jest mi obce błotko szuter czy piach:D |
Jaro nie przejmuj się tymi komentarzami!:)
Ci co tak piszą też by chcieli mieć taką nówkę błyszczącą osłonę, tylko siły w ręcach nie mają i dorabiają teorię do tego:D:D Zima jest fest- coś trzeba robić, a tak jak napisałeś- cieszy to oko. I wcale nie przez chwilę- moje polerowanie wytrzymało cały sezon- a nie latam tylko po czarnym!:Thumbs_Up: |
Jak ktoś chcę to mogę zaproponować roczny abonament na polerowanie osłony bez limitu ilości zabiegów :haha2:
|
Cytat:
Chodziło mi bardziej o przeroście formy nad treścią :D Żeby było jasne nie podważam czyjegoś pomysłu a jedynie wyrazam swoją opinnię że ładnie wyglada czysta ale polerka w żaden sposób mi nie podchodzi...... to takie nie męskie ;) Lepi dobry pomysł :Thumbs_Up: |
Kazdy robi to co lubi..Afryka powinna przyciagać wzrok. Co niektórzy przeciwni są bo jak by załozyli takie lustro pod silnik swojego kszaczora to dopiero byłby kontrast:D
|
Ja swoją przeleciałem takim papierem ściernym 600 co ma gąbkę w sobie , na mokro , rysy w miarę zniknęły , a cała osłona zrobiła się mleczna. Było estetycznie ale też nie rzucało się w oczy :)
|
A czy ktoś się orientuje jak to jest fabrycznie zrobione.Osłona ma specyficzny kolor czy nie jest to właśnie anodowane?
|
Jak już tak piszecie o odnawianiu osłony silnika to może ktoś wie gdzie dokupić gumowe amortyzatory do tejże osłony? W mojej AT się poprzecierały i strasznie osłonka brzęczy przy 5000/min.
Ewentualnie od jakiego czego podebrać zamiennik? |
W larsonie ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:01. |