![]() |
Ramires, to ja bardzo chętny bym był na jakieś fotki gdybyś mógł wkleić Afri z
LED, oraz info jeśli jeszcze byś pamiętał jakie te kierunki masz tzn np jaka firma/model to już by było zajebiaszczo. Bo w Allegro tego od groma a "kupę" kupić to nie sztuka. POZDRO |
W Larssonie kupowałem, Arrow II (wziąłem dwa komplety długie i krótkie). Koszt za da komplety lekko ponad 200zł (nie wiem jaka teraz jest cena).
Zaletą ich jest ich elastyczność, więc trudno je urwać, montowałem w dwóch LC8 takie już i tam też spisują się nieźle. http://lh5.ggpht.com/_9sGb13fwQlw/Sj...0/P6120009.JPG http://lh5.ggpht.com/_9sGb13fwQlw/Ss...00/Zdj.082.jpg |
2 Załącznik(ów)
Magicy elektrycy powiedzcie mi proszę czy jeśli chcę zmodyfikować instalację awaryjnych na włączanie awaryjnych niezależnie od stacyjki ( ...) to czy tak to powinno wyglądać:
stara Puffa Załącznik 18524 modyfikacja Załącznik 18525 czy to wystarczy? jaki przerywacz powinienem zakupić ( tanio :) |
czy jest tu jakiś cwaniak ? znaczy elektryk ?
... chyba, że wymarli ... |
Witam,
Żaden ze mnie cwaniak, a o elektryce coś tam słyszałem ;) To co pokazałeś na przerobionym schemacie, powinno robić, pod warunkiem że do nowego przerywacza podłączysz (+) z akku, omijając stacyjkę, ale koniecznie przez dodatkowy bezpiecznik! Możesz kupić dwa rodzaje przerywaczy: - na 2 konektory (z reguły to przerywacze motocyklowe). Mają wejście (+) i wyjście na kierunki, czyli w Twoim przypadku na włącznik awaryjek. - na 3 konektory (lub więcej), byle jaki samochodowy powinien podejść. Kupisz w każdym sklepiku motoryzacyjnym, powinien mieć przynajmniej 3 wyjścia oznaczone 31, 49 i 49a. Łączysz to tak: 49 - (+) 49a - włącznik i dalej diody / kieruny 31 - (-), masa Powodzenia :Thumbs_Up: |
Lepiej do awaryjnych daj taki co ma dwa piny.
Te 3 pinowe po zalaczeniu stacyjki pobieraja przez caly czas troche pradu (zdechnie ci aku). Przynajmniej u mnie tak jest :) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:27. |