![]() |
Posiadacze RD04, ten przerywacz:
http://www.larsson.pl/?c=r&no=MTMyMDMzMw== pasuje bez żadnych przeróbek, jest tylko troszkę większy od oryginału i działa ;););) |
Heja,
Czyli nie byłeś u Zenka po przerywacz, tylko pojechałeś do syna Larsa? :) W sumie szkoda, bo miałem nadzieję że przetestujesz i potwierdzisz moje teoretyczne rozważania nt elektronicznych przerywaczy kierunków w AT. A ponieważ mój bimetaliczny przerywacz ciągle działa, więc nie zamierzam w tym dłubać na razie, choć nie odpowiada mi jego opóźnienie po właczeniu kierunków.:Thumbs_Down: |
We wrocku kupiłem 25 zeta pasi idealnie do rd04 w sklepie typu romet wsk.Jak cos moge kupic tylko wysyłka podniesie wartosc.
|
Panowie, mam ja taki problem i pomyślałem, że zapytam tutaj skoro już o przerywaczach mowa.
Otóż jak jest ciepło (>20c) to prawy przedni kierunek przestaje mi po chwili migać a tylni prawy zaczyna świecić jednostajnie. Lewa strona działa. Jak skoczy napięcie (czytaj: jak przygazuję) to czasem prawa strona zamruga raz czy dwa. Myslicie, że to może być przerwacz walnięty? |
Kisiel - działa mjut malyna :). I nie ma zwłoki, którą zawsze miałem nie lubiąc jej zarazem.
|
Cytat:
a nie musiałem nic kombinować;) |
Heja,
Cytat:
|
Cytat:
|
Przerywacz od byle czego, nie jest to prawda -RDO4 . Kupiłem od skutera , działał tylko kilka dni i się zjarał i teraz doszedłem dlaczego . Ten od skutera chinskiego był na tranzystorze i nie wytrzymał tego obciążenia , aby chodził to trzeba by zastosować diody zamiast żarówek ( nie testowałem ) lub zbudować układ z przekaźnikiem .
Tak myślę dokupić najlepiej przerywacz od maluch lub jakiegoś ciągnika rolniczego bo musi być oparty na cewce i blaszce biometalicznej ( taki był stary przerywacz). |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:05. |