![]() |
mam pogięte 50mm - w czwartek mierzenie u RAFA i jeśli będzie OK zamawiam serię. będę się starał, żeby było OK jakościowo i cenowo oczywiście.
w skład kompletu będzie wchodzić rura z uchwytami na sprężyny i na osłonę termo spawanymi /wszystko INOX/, owa osłona z alu gięta na promień w stylu bardzo rejli + 2x śruba M6 imbus, uszczelka na kolektor, opaska INOX przemysłowa, dwie sprężyny mocujące komin, wieszak na tłumik, dystans 25mm /dzieki Hans!!!/ i śruba M8 z podkładko. Będę celował ceną w okolice 180-200PLN za komplet i sprzedawał TYLKO komplety. JAKA dokładnie będzie cena powiem jak będę miał wszystkie elementy gotowe - do końca lutego. Powyższe to tylko orient $ więc proszę nie mieć pretencji jak wyjdzie dycha w tę czy w tamtę. Wiecie już ile kosztuje gięcie kawałka rurki z postów powyżej. Podobnie jak to było w przypadku Venoma poproszę o listę, zebym wiedział czy się za to brać w ogóle. pozdrawiam matjas |
Z tymi 50mm strejt sru to bym był ostrożny. Skoro seryjne kolanka mają 43mm to lepiej moim zdaniem dać 45mm i na koniuszku rozszerzyć na 50. Wyjść może drożej, ale myślę że warto. Ramboszczak założył kiedyś rynnę jakomś ;) zamiast tłumika i silnik stracił dół. Albo górę. No stracił coś na pewno.
|
Słyszałem, że grubość rury nie ma znaczenia. To tłumik lub jego brak (przelotówka)często wpływa na osiągi góra dół. Tym bardziej jeśli mamy różnicę 5 mm na długości mniej niż 40 cm.
|
Dla mnie jedna sztuka
RAFWRO - 1 szt |
No właśnie - słyszałeś. Gdzie, kiedy i od kogo :)? Bo ja słyszałem, że najważniejszą rolę pełnią kolanka, a tłumik na końcu to tylko modulator dźwięku.
Zamontowałem kiedyś przelot na rurce 50mm i AT szła na gumę z gazu prima sort, ale nie osiągała prędkości maksymalnej. Jak jest z rurkami made by Motad? Jake fi? |
Masz rację w sumie tylko słyszałem od mechanika motocykl przy okazji dyskusji o potrzebie regulacji składu mieszanki przy zmianie filtrów dolotu i tłumika wylotu.
Pytanie czy przy tym zestawie nie jest potrzebna regulacja składu? Tylko że to już było przy okazji dyskucji o akcesoryjnych tłumikach. |
Cytat:
zdaje mi się, że wiedzą co robią. z tego co wiem nie ma potrzeby modyfikacji średnicy dysz w celu wzbogacenia mieszanki w przypadku Venoma. matjas |
Ruła dolotowa:
RAFWRO - 1 szt AnubisXRV- 1 szt |
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt Rambulec - 1 szt Jak są dwa Db killery to chyba nie bedzie znaczenia fi dolotu :Thumbs_Up: |
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt Rambulec - 1 szt lukchol - 1 szt |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:31. |