Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   MOTAD VENOM po raz kolejny - szybka piłka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5000)

matjas 23.02.2010 12:55

mam pogięte 50mm - w czwartek mierzenie u RAFA i jeśli będzie OK zamawiam serię. będę się starał, żeby było OK jakościowo i cenowo oczywiście.
w skład kompletu będzie wchodzić rura z uchwytami na sprężyny i na osłonę termo spawanymi /wszystko INOX/, owa osłona z alu gięta na promień w stylu bardzo rejli + 2x śruba M6 imbus, uszczelka na kolektor, opaska INOX przemysłowa, dwie sprężyny mocujące komin, wieszak na tłumik, dystans 25mm /dzieki Hans!!!/ i śruba M8 z podkładko.
Będę celował ceną w okolice 180-200PLN za komplet i sprzedawał TYLKO komplety.
JAKA dokładnie będzie cena powiem jak będę miał wszystkie elementy gotowe - do końca lutego.
Powyższe to tylko orient $ więc proszę nie mieć pretencji jak wyjdzie dycha w tę czy w tamtę. Wiecie już ile kosztuje gięcie kawałka rurki z postów powyżej.
Podobnie jak to było w przypadku Venoma poproszę o listę, zebym wiedział czy się za to brać w ogóle.

pozdrawiam
matjas

wieczny 23.02.2010 13:06

Z tymi 50mm strejt sru to bym był ostrożny. Skoro seryjne kolanka mają 43mm to lepiej moim zdaniem dać 45mm i na koniuszku rozszerzyć na 50. Wyjść może drożej, ale myślę że warto. Ramboszczak założył kiedyś rynnę jakomś ;) zamiast tłumika i silnik stracił dół. Albo górę. No stracił coś na pewno.

RAFWRO 23.02.2010 13:15

Słyszałem, że grubość rury nie ma znaczenia. To tłumik lub jego brak (przelotówka)często wpływa na osiągi góra dół. Tym bardziej jeśli mamy różnicę 5 mm na długości mniej niż 40 cm.

RAFWRO 23.02.2010 13:18

Dla mnie jedna sztuka

RAFWRO - 1 szt

wieczny 23.02.2010 13:20

No właśnie - słyszałeś. Gdzie, kiedy i od kogo :)? Bo ja słyszałem, że najważniejszą rolę pełnią kolanka, a tłumik na końcu to tylko modulator dźwięku.

Zamontowałem kiedyś przelot na rurce 50mm i AT szła na gumę z gazu prima sort, ale nie osiągała prędkości maksymalnej.

Jak jest z rurkami made by Motad? Jake fi?

RAFWRO 23.02.2010 13:27

Masz rację w sumie tylko słyszałem od mechanika motocykl przy okazji dyskusji o potrzebie regulacji składu mieszanki przy zmianie filtrów dolotu i tłumika wylotu.
Pytanie czy przy tym zestawie nie jest potrzebna regulacja składu?
Tylko że to już było przy okazji dyskucji o akcesoryjnych tłumikach.

matjas 23.02.2010 13:40

Cytat:

Napisał wieczny (Post 102626)
Z tymi 50mm strejt sru to bym był ostrożny. Skoro seryjne kolanka mają 43mm to lepiej moim zdaniem dać 45mm i na koniuszku rozszerzyć na 50.

nie wiem dokładnie ale 'gdzieś słyszałem', że motad robi oryginalny dolot na 50mm ;) jest ZWĘŻKA przy kolektorze a nie KIELICH przy wydechu.
zdaje mi się, że wiedzą co robią.
z tego co wiem nie ma potrzeby modyfikacji średnicy dysz w celu wzbogacenia mieszanki w przypadku Venoma.

matjas

AnubisXRV 23.02.2010 14:23

Ruła dolotowa:

RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt

rambo 23.02.2010 14:35

RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt

Jak są dwa Db killery to chyba nie bedzie znaczenia fi dolotu :Thumbs_Up:

lukchol 23.02.2010 14:46

RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:31.