Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Zajebistość CRF (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32851)

tommi 08.10.2018 14:10

Cytat:

Napisał radiolog (Post 604644)
Dzisiaj dopiero, po 2 latach odkrylem, że w afryce zajebiscie wchodzą biegi w górę bez sprzęgła, pewnie w dół też, ale jeszcze się boję hehe. Zajebisty taki reczny quickshifter 😁

W górę wiadomo. Start spod świateł jak w DCT, chyba ;)
W dół tylko w offie zrzucam bez sprzęgła i to tylko w sytuacjach podbramkowych.

madafakinges 08.10.2018 14:22

U mnie po 27tyś. stwierdzam, że się afra dotarła(może ja się z nią dotarłem) i nie zdarzają mi się już miedzy luzy, wcześniej pomiędzy 3. a 4.(biegi zmieniam ze sprzęgłem).
Za to kosz sprzęgłowy jakby głośniej szumiał. Podobno świetnym sposobem na szumiący kosz jest wyciągnięcie DB killerów;)

Dubel 08.10.2018 16:56

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 604648)
Podobno świetnym sposobem na szumiący kosz jest wyciągnięcie DB killerów;)

:D
Dziala na bank :Thumbs_Up: :D

radiolog 09.10.2018 15:15

No i znowu udowodniona została zajebistość Afryczki w myśl prawa Murphyego o najsłabszym ogniwie.
W innym wątku pisałem o wadliwym absie w postaci migającej lampki bez żadnego schematu.
W ramach gwarancji dostałem 2 nowiusieńkie czujniki abs i już prawie nowy licznik....... i teraz Murphy. Za to idiotyczne mruganie i masę błędów w komputerze odpowiedzialna była nie do końca wpięta wtyczka, do której w Hondzie Plaza podłączali mi navi Garmina, a że ta wtyczka biegnie blisko obudowy lewego filtra powietrza, to przy kolejnym serwisie i wymianie filtra pewnie się obluzowala na tyle, ze raz kontaktowała, a raz nie i dawała sygnały odbierane jako błąd abs.

Czyli błąd ludzki głupota kompa to czytania błędów i zajebistość Hondy, która się nie psuje

machoni 09.10.2018 22:11

Na szumiący kosz polecam ceramizer firmy liqy molly, wycisza i to znacząco.

mdxmd 09.10.2018 23:34

Cytat:

Napisał radiolog (Post 605011)
No i znowu udowodniona została zajebistość Afryczki w myśl prawa Murphyego o najsłabszym ogniwie.
W innym wątku pisałem o wadliwym absie w postaci migającej lampki bez żadnego schematu.
W ramach gwarancji dostałem 2 nowiusieńkie czujniki abs i już prawie nowy licznik....... i teraz Murphy. Za to idiotyczne mruganie i masę błędów w komputerze odpowiedzialna była nie do końca wpięta wtyczka, do której w Hondzie Plaza podłączali mi navi Garmina, a że ta wtyczka biegnie blisko obudowy lewego filtra powietrza, to przy kolejnym serwisie i wymianie filtra pewnie się obluzowala na tyle, ze raz kontaktowała, a raz nie i dawała sygnały odbierane jako błąd abs.

Czyli błąd ludzki głupota kompa to czytania błędów i zajebistość Hondy, która się nie psuje

Wtyczka od czego???

radiolog 10.10.2018 06:50

Wtyczka/kostka a ch... wie, stamtąd garmin ciągnie prąd

TROJAN 10.10.2018 09:35

Jaki to serwis Arher ?

radiolog 10.10.2018 10:35

Cytat:

Napisał TROJAN (Post 605202)
Jaki to serwis Arher ?

Arher poprawił, bo montowali navi w Honda Plaza w Warszawie

miki* 10.10.2018 10:52

Cytat:

Napisał TROJAN (Post 605202)
Jaki to serwis Arher ?

Honda Arher
Krakow na UL Kapelanka

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:14.