![]() |
Ładowałem nią akumulatory i motocyklowe i samochodowe i gra gitarka.
Raz odmówiła ładowania sygnalizując uszkodzenie akumulatora, który był kompletnie rozładowany. Za taką cenę to chyba nic lepszego się nie zostanie. Ps. Ładowanie aku samochodowego zajmuje dość dużo czasu. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
drogą dedukcji drogi Watsonie :) wychodzi na to, że owszem - toto działa - ale chyba nie nadaje się do całkowicie rozładowanych aku, em aj rajt?:confused: |
"AFRICA ACERBIS REFLEKTOR Z OWIEWKĄ"
http://moto.allegro.pl/africa-acerbi...414185283.html A to coś to do Afryki czy do czego innego? W dodatku brzydkie, że głowa mała.... |
Cytat:
|
Cytat:
to już druga tury tych ładowarek. dla mnie super. raz miałem akcje ze skrajnie rozładowanym 60amperowym aku z samochodu. miał poniżej 6 wolt i ładowarka go automatycznie wykrywała jako 6 woltowy i niechciała ładować sygnalizując naładowanie do pełnia. podładowałem troch zwykłą łądowarką, potem podpiąłem tą i cacy mi baterie naładowała w..deczko ponad 20go:)dzin |
Macie rację. Dlatego używam "normalnej" ładowarki i nie miałem nigdy problemów. Po co mi dwie?
|
Ja kupiłem taka ładowarkę rok temu i z powodzeniem jej używam już druga zimę do utrzymania w kondycji kilku akumulatorów. Jak ja kupiłem zapiałem woltomierz i amperomierz w obwód i obserwowałem parametry lądowania. Musze powiedzieć ze sa w 99.9% zgodne z tym co deklaruje producent czyli moim zdaniem do lądowania akumulatorów motocyklowych idealne a i z samochodowym da sobie spokojnie rade tylko trochę dłużej zejdzie. Co do elektroniki to ma ona plusy i minusy, Całkowicie padniętego akumulatora nie ruszy ale takiego zwykle i tak szkoda lądować. Polecam ta ładowarkę juz od dawna wszystkim znajomym.
|
ja używam od 2 lat ładowarki automatycznej AL300 PRO kosztuje w necie od 38,-
|
aja tzw.normalnej.z grobu przywrocila do zycia aku 9lat w starym dieslu przy minus 15.ladowalem ta niezwykla afri.aku roczne.testowala,analizowala i w koncu zaczela ladowac.podlaczylem,zakrecilem i ! nic.niby naladowany.?podlaczylem tzw normalna.4h pozniej podlaczylem zakrecilem! 2 obroty mzie 3 odpalila.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:06. |